Ridicolul e la el acasă în Primăria Timișoara. Autoritățile au lipit somații pe crucile din cimitir!

  de Special Arad | 14 April 2014, 12:30 PM | Naţional

  0

  O situație ieșită din comun a avut loc zilele trecute în Timișoara, acolo unde autoritățile au început să someze proprietarii locurilor de veci care nu au plătit încă taxa de concesiune a mormintelor. Ridicolul rezultă din modul în care somațiile respective au fost aduse la cunoștiința proprietarilor de locuri de veci.

  Profitând probabil de apropierea sărbătorilor pascale și de faptul că în această perioadă lumea merge la cimitir pentru a curăța mormintele, autoritățile timișorene au decis să lipească somații de plată direct pe crucile din cimitir. Astfel, cei care nu și-au achitat taxele de concesiune pe morminte, în valoare de 100 de lei și care se plătește o dată la șapte ani, riscă să rămână fără ele dacă în termen de 15 zile nu plătesc.

  În aceste condiții, au fost lipite somații de plată pe aproximativ 600 de cruci și cavouri din cimitirul Rusu Șirianu.

  Viceprimarul Stoia în contradicție cu primarul Robu în privința demersului

  Dacă ne luăm după declarațiile viceprimarului timișorean Traian Stoia, tragem concluzia că acesta este de acord cu această metodă de a soma timișorenii.

  „Suntem convinși că oamenii vor veni să-și plătească restanțele. Dacă ținem cont de faptul că numai în cimitirul Rusu Șirianu există peste 600 de cazuri, sumele pe care primăria le încasează devin considerabile”, a declarat viceprimarul Traian Stoia pentru Digi24.

  De partea cealaltă, primarul Nicolae Robu nu este prea entuziasmat de metoda de a lipi somații pe morminte, anunțând că intenționează corectarea acestui demers.

  „Nu e o idee inspirată. Nu postând pe cruci avertismente se rezolvă problemele, ci prin cu totul alte modalități de intervenție. Nu am știut de acest demers. Voi cere să se intervină corectiv”, le-a declarat primarul Nicolae Robul celor de la Digi24.

   

  notif cimitir

  Foto: evz.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.