Rezultatele Evaluării Naționale 2019. Ce note au luat elevii arădeni

  de Raluca Medeleanu | 25 iunie 2019, 11:53 AM | Educaţie

  0

  Ministerul Educației Naționale a publicat rezultatele pe care le-au obținut elevii la Evaluarea Națională 2019. În cazul în care se consideră necesar, elevii pot depune contestații, tot astăzi, între orele 14:00 și 20:00, iar evaluatorii au la dispoziție 3 zile pentru soluționarea acestora.

  Procentul de promovabilitate, înaintea etapei de contestații, la nivelul județului Arad, este de 68,13%.

  Pentru a vedea notele pe care le-au luat elevii din județul și municipiul Arad, CLICK AICI.

  Rezultatele finale vor fi publicate în data de 29 iunie.

  • Citește și Doar doi de 10 pe linie, în întregul județ Arad, la Evaluarea Națională 2019

  Calendarul admiterii la liceu este următorul:

  3 – 7 iulie 2019 Elevii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere la liceu
  4 – 8 iulie 2019 Elevii și părinții verifică fişele de înscriere la liceu și corectează eventualele greşeli în baza de date computerizată
  12 iulie 2019 Repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a

  După soluționarea contestațiilor, urmează etapa de admitere în liceu pe baza opțiunilor exprimate de elevi și a mediilor de admitere care se compun din media obținută la evaluare națională (80%) și media obținută în cei patru ani de gimnaziu (20%). Pentru anul școlar 2019-2020, în județul Arad există 1148 de locuri în învățământul liceal  (91 clase),

  „Trebuie menționat faptul că învățământul profesional este într-un trend ascendent în ultimii ani, tot mai mulți elevi optând pentru acest tip de formare profesională inițială care se organizează pentru calificări stabilite de MEN, în conformitate cu Registrul Național al Calificărilor și în funcție de nevoile pieței muncii. La nivelul județului Arad, pentru anul școlar 2019-2020, Inspectoratul Școlar Județean Arad a aprobat un număr de 41 de clase de învățământ profesional cu durata studiilor de 3 ani, din care 4 clase sunt de învățământ profesional în sistem dual”, e arată în comunicatul Inspectoratului Școlar Județean.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.