Rezerviștii militari din Ungaria, în vizită la Arad

  de - | 17 May 2017, 8:12 AM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Marți, 16 mai 2017, Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R. a primit vizita a două delegații din Ungaria, formate din conducerile Cluburilor Rezerviștilor Militari din Bekescsaba și din Szeged.

  Oaspeții maghiari au fost primiți la sediul Filialei Arad a A.N.C.M.R.R. de la Cercul Militar Arad unde, după intonarea Imnurilor de Stat ale celor două țări, au purtat discuții amiabile și constructive cu partenerii români, reprezentați de gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea-președintele filialei, col.(r) Ioan Gliga-președintele Filialei Județene „ZĂRANDUL” Arad a A.N.V.R., col.(r) Constantin Bursa-președintele Filialei „Avram Iancu” Arad a A.N. Cultul Eroilor-Regina Maria, lt.col. Dan Mărgărint-reprezentantul CMJ Arad și d-na Daniela Lupu-șef Cercul Militar Arad. S-a făcut un bilanț al primului an de parteneriat dintre cele trei asociații de rezerviști militari, s-au depănat amintiri de la întâlnirile comune din Arad, Bekescsaba, Szeged și Szentes și s-au discutat detaliile viitoarelor activități comune din anul 2017.

  A urmat vizita la Batalionul 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” din Cetatea Aradului, care formează modulul românesc al Batalionului Mixt RO-HU de Menținere a Păcii din cadrul NATO.

  Ultima activitate i-a adus pe gazde și oaspeți la Palatul Administrativ Arad, unde au fost primiți de viceprimarul municipiului, ing. Călin Bibarț, cu această ocazie fiind evidențiate foarte buna colaborare dintre administrația locală și armata activă și de rezervă, precum și conviețuirea multiseculară dintre majoritatea românească și minoritățile conlocuitoare din Arad, cea mai numeroasă dintre acestea fiind comunitatea maghiară.

  A fost o zi plină de activități interesante și un prilej excelent de socializare, de cooperare și de prietenie între militarii în rezervă români și unguri. Ne bucurăm foarte mult că prietenii din Ungaria s-au simțit bine în această frumoasă zi de mai, în care ne-am străduit să le oferim un program atractiv și variat. Prietenia noastră se bazează pe două valori: milităria și creștinismul. Ambele exced cadrul strict naționalist, ambele sunt valori europene și general umane care au parcurs secolele și care ne apropie. Suntem fericiți dacă v-ați simțit bine la Arad și vă așteptăm cu drag și la celelalte întâlniri” a declarat președintele Filialei Arad a ANCMRR, gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea.

  Biroul de Presă al Filialei ANCMRR Arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.