miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Revolte în SUA: Și New York-ul declară starea de asediu. Trump ameninţă cu desfăşurarea armatei dacă violenţele vor continua

  de - | 2 iunie 2020, 8:29 AM | Internaţional

  1

  Orașul New York va fi sub stare de asediu din cauza revoltelor provocate de moartea lui George Floyd, au anunțat primarul Bill De Blasio și guvernatorul Andrew Cuomo, iar Preşedintele Donald Trump a ameninţat că va desfăşura armata dacă nu se pune capăt violenţei în oraşele americane, potrivit AFP, citat de HotNews.

  „Am vorbit cu guvernatorul (New York) Andrew Cuomo și, pentru siguranța tuturor, am decis să instaurăm starea de asediu: va intra în vigoare la 11:00 seara și va fi ridicată la 5 dimineața”, a spus într-un tweet primarul capitalei economice a SUA, urmând exemplele altor patruzeci de orașe care au luat deja această măsură.

  Primarul și guvernatorul, ambii democrați, au anunțat, de asemenea, că vor „dubla prezența poliției” în fața protestelor care au zguduit prima metropolă americană încă de joi seară.

  Liderul de la Casa Albă a declarat că tulburările din capitala federală sunt „o ruşine”.

  La o săptămână după moartea lui George Floyd, afro-americanul în vârstă de 46 de ani asfixiat de un ofiţer de poliţie alb în Minneapolis, New York, Los Angeles şi zeci de alte oraşe americane şi-au consolidat măsurile de securitate, decretând sau extinzând interdicţiile de circulaţie pe timpul nopţii. Ca răspuns la aceste tulburări sociale, preşedintele Donald Trump a anunţat luni pe un ton marţial desfăşurarea a „mii de soldaţi puternic înarmaţi” şi de poliţişti la Washington pentru a pune capăt „revoltelor” şi „jafurilor”.

  Sursa: HotNews

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.