sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Revenire cu speranțe. UTA reia campionatul și vrea victoria împotriva unei echipe care trece prin probleme foarte mari

  de Lucian Dănilă | 23 ianuarie 2022, 12:24 PM | Sport

  0

  UTA revine pe arena „Francisc Neuman” și vrea victoria în primul meci oficial al anului, un meci împotriva unei echipe care se confruntă cu probleme foarte mari de ordin financiar.

  Gaz Metan și-a pierdut în această iarnă președintele, și-a pierdut și cel mai valoros jucător, Ronaldo Deaconu, Chamed este plecat la Cupa Africii pe Națiuni, Alceus nu s-a mai întors la echipă, iar problemele de ordin financiar sunt uriașe.

  Pe lângă faptul că jucătorii grupării din Mediaș nu au mai fost plătiți de luni de zile, în ultimele zile clubul a primit o veste devastatoare: trebuie să plătească în termen de 30 de zile suma de aproximativ 220.000 de euro fostului jucător al celor de la FCSB, Gikiewicz, jucător care nu a jucat nici un minut pentru Gaz Metan, dar avea un contract semnat cu medieșenii, contract pe care clubul sibian l-a rupt unilateral.

  „Într-adevăr, în primul rând, remarcăm că adversarul nostru de duminică l-a pierdut pe Deaconu, care a fost un jucător foarte important, un jucător care a contribuit în mod decisiv la multe din punctele câștigate de ei. Era un jucător care își făcea simțită prezența în special pe momentul de tranziție pozitivă, cu calitate foarte bună la serviciu, dar pe lângă asta a și marcat în special prin șuturi de la distanță sau semi-distanță”, spune antrenorul echipei UTA, Gyuszi Balint.

  Legat de posibilitatea ca Deaconu să ajungă și el la UTA, după ce arădenii l-au achiziționat pe Dumitru Cardoso, Balint a continuat: „Nu cred că ne putem apropia de pretențiile lui Ronaldo Deaconu. Eu am zis o tot timpul că orice jucător de calitate, care ne poate ridica nivelul valoric este binevenit în condițiile pe care ni le permite. Aici sunt două discuții, una legată de oportunități, iar cealaltă de bugetul nostru, care – se știe – nu este unul spectaculos, avem limite din acest punct de vedere. S-a făcut un efort cu aducerea lui lui Cardoso.

  Antrenorul echipei UTA a semnalat și problemele adversarei din această seară. „E evident că Gaz Metan Mediaș este o echipă cu probleme atât la nivelul lotului, unde au făcut schimbări, unele forțate de dorința plecării anumitor jucători, cât și de natură financiară. Sunt convins că nu și-au dorit să piardă fotbaliști de asemenea calitate, dar au încercat să își completeze lotul și au adus jucători care au mai lucrat cu Ilie Poenaru, jucători buni pentru Liga 1. Până la urmă, sunt treburile și problemele lor, noi ne confruntăm cu problemele noastre. Fiecare încearcă să facă tot posibilul să ajungă într-o formă optimă la ora jocului. Le vom prezenta jucătorilor noștri imagini de la anumite meciuri pe care le-au jucat în Antalya. În plus, îl știu foarte bine pe Ilie Poenaru, știu abordarea lui și că pune mare preț pe forța grupului, pe spiritul cu care vor intra pe teren.

  Totodată, atât noi cât și ei va trebui să ne adaptăm foarte bine la suprafața terenului. Aici va fi un detaliu care va influența în primul rând calitatea jocului, dar sperăm să nu influențeze și rezultatul final. Ne dorim ca noi să fim cei care să putem să speculăm mai bine acest impediment în favoarea noastră”, a continuat Balint.

  UTA vine după o serie de opt meciuri fără victorie, opt meciuri în care arădenii au marcat doar două goluri deși și-au creat mai bine de 50 de ocazii de gol. Tocmai pentru eficientizarea jocului, UTA i-a adus în această iarnă pe Leukzemis, pe Ongaro și Cardoso, în timp ce Otele așteaptă rezolvarea situației sale din punct de vedere al actelor.

  Este interesant și dacă Gyuszi Balint îl va folosi pe Roger în acest meci, știut fiind faptul că fotbalistul brazilian a semnat deja cu CFR Cluj, echipă de la care va evolua cel târziu în vară. Spunem că cel târziu în vară pentru că în această perioadă sse poartă negocieri între CFR și UTA pentru ca fotbalistul să plece chiar din această perioadă.

  „Roger este profesionist, clubul UTA este profesionist. Au fost atâtea exemple în fotbalul european, inclusiv cu antrenori care au anunțat că pleacă cu multe luni înainte de finalul contractului. Suntem profesioniști și trebuie să ne facem datoria în fiecare zi, până în ultima zi a contractului. Și eu am fost prezentat la UTA cu două luni înainte de finalul contractului cu Metaloglobus. Am fost prezentat oficial, a doua zi am urcat în avion și m-am dus înapoi la Metaloglobus și mi-am făcut treaba cât am putut de bine, chiar dacă după două luni urma să merg la UTA. În situația asta e și Roger, regulamentul i-a permis să semneze un alt contract, totul a fost legal și moral. Suntem profesioniști, sunt convins că Roger își face treaba până în ultima zi a contractului la UTA. Și eu și foarte mulți jucători avem contracte valabile până în vară, suntem profesioniști și ne respectăm meseria și acest club. Cu toții ne dorim spă avem performanțe cât mai bune”, explică Balint.

  UTA nu poate conta la jocul din această seară pe Otele, dar nici pe Vorobjovas, fotbalistul lituanian acuzând o accidentare la genunchi. La Gaz Metan nu vor juca Chamed și Junior.

  Partida dintre UTA și Gaz Metan începe la ora 17 și va fi televizată.

  Formații probabile:

  UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Shlyakov – Batha, Passaglia – Roger jr., Ubbink, Miculescu – Laukzemis (Dangubic).

  Gaz Metan: Vâlceanu – Dobrescu, Yuri, Horj, R. Trif – Fl. Achim, de Moura, I. Filip, Lixandru –  Chunchukov, V. Morar.

  Arbitri: George Găman – Adrian Popescu (ambii din Craiova), Laszlo Imre Bucsi (Sfântu Gheorghe). Rezervă: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe)

  Observatori FRF: Florin Hîncu (Brașov),

  Observator LPF: Romulus Gabor (Hunedoara)

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.