vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Rețineri după noul protest din Capitală. Unii manifestanți au devenit violenți

  de Special Arad | 30 martie 2021, 8:09 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  Protestele au continuat, luni seară, în Bucureşti şi în marile oraşe faţă de înăsprirea restricţii antiepidemice, la care guvernul nu plănuiește să renunțe. Cei prezenți la manifestațiile de stradă au scandat lozinci împotriva autorităţilor, au dat foc măştilor de protecţie și au denunțat o “dictatură sanitară”, potrivit Europa FM.

  Protestul de la Arad nu a produs incidente (vezi aici).

  În Capitală, protestele au degenerat în violențe. Unii dintre cei prezenți au fost reținuți după ce au aruncat cu pietre și sticle înspre jandarmi, în zona Pieţei Unirii. Vitrinele unor magazine au fost sparte. Anterior, traficul a fost blocat în zona Pieței Victoria.

  În replică la proteste, Departamentul pentru Situaţi de Urgenţă a prezentat, pe Facebook, lista ţărilor europene care au impus retricţii de circulaţie pe timpul nopţii.

  La nivel național, cele mai multe dintre municipiile reşedinţă de judeţ au depășit incidenţa de 4 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, astfel că – în zilele de weekend – magazinele se închid la ora 18.00, iar circulația se intezice după ora 20.00.

  În orașele unde rata depășește 7,5 la mie, restricțiile se aplică în fiecare zi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.