sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Restricțiile din județ, actualizate. Încă șase localități, sub carantină de noapte în toate zilele săptămânii

  de Raluca Medeleanu | 20 octombrie 2021, 6:15 PM | Știri Arad

  0

  În urma celei mai recente ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, autoritățile au emis noi hotărâri cu privire la restricțiile care intră în vigoare în anumite localități din județ, decizii luate în urma analizei ratei de incidență Covid-19 la mia de locuitori.

  Astfel, încă trei localități au depășit pragul de 6 la mia de locuitori, anume Bata, Curtici, Secusigiu și Zărand, unde – conform hotărârii naționale – la depășirea acestui prag trebuie obligatoriu purtată masca de protecție peste nas și gură atât în interior cât și in exterior, indiferent dacă persoana e sau nu vaccinată.

  Alte restricții care intră în vigoare au de a face cu deplasarea pe timp de noapte (între 20:00 și 05:00), iar magazinele trebuie să se închidă la ora 22. Aceste măsuri se aplică doar persoanelor nevaccinate și doar vineri, sâmbătă și duminică. În această categorie se află, în continuare, și Ususău și Archiș. Restricțiile menționate se vor anula când rata va coborî sub 5,5.

  Pragul ratei de 7,5 la mia de locuitori aduce o prelungire a restricțiilor, anume cele stipulate mai sus se aplică în fiecare zi a săptămânii, nu doar la final de săptămână. În această categorie au intrat recent încă șase localități: Craiva, Dieci, Frumușeni, Hălmăgel, Săvârșin și Vârfurile.

   

  Vezi aici rata de incidență actualizată pentru toate localitățile din județ: 394 cazuri noi și 12 arădeni decedați! Cât este rata de infectare – Special Arad 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.