miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Restricții de circulație pe numeroase șosele din România, sâmbătă și duminică, 26-27 august. Și cele din Arad sunt vizate

  de Alin Olteanu | 26 august 2023, 1:56 PM | Naţional | Știri Arad

  0

  Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că în weekend se aplică restricţii de circulaţie pe numeroase şosele din România din cauza caniculei.

  Potrivit CNAIR, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 11.00 – 20.00, se instituie restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum naţional, drumuri expres şi autostrăzi din judeţele Călăraşi, Ilfov, Bucureşti, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş – Severin, Hunedoara, Timiş, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Mramureş, Botoşani şi Iaşi.

  Aceste restricţii sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, au mai spus cei de la CNAIR.

  Măsura este adoptată pentru „protejarea şi conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformaţiilor majore ireversibile (ce implică şi pierderea stabilităţii straturilor rutiere) care pot apărea pe reţeaua rutieră, ca efect al desfăşurării traficului greu în condiţiile climatice de caniculă”, a precizat CNAIR.

  Citește și: Restricții de circulație pe drumurile și din județul Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.