Respect pentru Mister! Ionuț Popa a fost declarat cetățean de onoare post-mortem la Iași. Poveste hazlie de la biserica din Sânnicolau Mic…

  de Lucian Dănilă | 30 iunie 2020, 5:20 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Scriind din nou despre Ionuț Popa îmi aduc aminte de o poveste hazlie care a avut loc la biserica din cartierul Sânnicolau Mic, cartierul în care, după câțiva ani de la povestea asta, fostul antrenor avea să fie înmormântat chiar de preotul care i-a fost unul dintre cei mai buni prieteni, Gheorghe Gligor.

  Mama mea și mătușa mea, Lenuș, se aflau la slujba de duminică pe care o ținea părintele Gligor. Cum slujba era pe încheiate, mama și Lenuș s-au așezat la coadă pentru a primi anafură. Aproape de părintele Gligor se afla un domn cu mustață care a ascultat smerit slujba. Lenuș nu îl cunoștea și de acolo a pornit un scurt dialog savuros:

  • ­Dar domnul ăla cu mustață cine e?, a întrebat Lenuș pe mami.

  Răspunsul a venit imediat și a fost foarte scurt:

  • E Popa, de la Iași.
  • Păi el de ce nu a predicat?, a întrebat Lenuș din nou.

  În liniștea din biserică, mami a bufnit în râs.

  • Lenuș, nu e popă, e chiar Popa, Ionuț Popa că așa îl cheamă și e antrenor de fotbal la Iași!, a răspuns mami.

  Lenuș a început să râdă și ea și din acel moment, de câte ori l-a văzut la televizor, repeta de fiecare dată: „Uite-l pe Popa de la Iași”

  Au trecut deja cinci zile de când Ionuț Popa a plecat de lângă noi. S-a întors de la Iași în urmă cu șapte ani, petrecându-și ultimii ani de viață între Arad și Timișoara, de altfel orașele în care și-a trăit aproape toată viața, atât în copilărie cât și ca fotbalist sau antrenor.

  La Iași, Ionuț Popa era o legendă încă din timpul vieții sale. Asemuit cu Ștefan cel Mare, Popa a fost considerat cel mai bun antrenor din istoria clubului din Moldova. În semn de respect pentru ce a făcut el acolo, a delegație de la Iași a străbătut drumul de 700 de kilometri pentru a-i fi alături pe ultimul drum.

  Acum, la Iași, Ionuț Popa a fost declarat cetățean de onoare post-mortem, alături de fostul mare fotbalist al Politehnicii Iași din anii 70-80, Mihai Romilă, fost fotbalist care a îmbrăcat și tricoul echipei naționale de zece ori.

  „Consilierii locali ieșeni au votat marți în unanimitate proiectele de hotărâre privind acordarea Titlurilor de Cetățeni de Onoare Post-Mortem lui Mihai Romilă și Ionuț Popa.

  Ionuț Popa a încetat din viață joi, la vârsta de 67 de ani, iar fostul internațional Mihai Romilă a decedat sâmbătă, la vârsta de 69 de ani.

  Moment de reculegere în memoria lui Mihai Romilă și Ionuț Popa

  În timpul ședinței Consiliului Local Iași s-a ținut un moment de reculegere în memoria celor doi oameni de fotbal extrem de iubiți în Copou.

  La meciul dintre Poli Iași și Hermannstadt, programat marți seară, în Copou, de la ora 20.00, fotbaliștii ieșeni vor purta banderole negre pe braț”, scrie ProSport.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.