Repetiție pentru Viitorul: UTA a trecut la scor de neprezentare de maghiarii de la Szeged

  de Lucian Dănilă | 8 ianuarie 2021, 5:49 PM | Sport

  1

  Primul și ultimul meci de pregătire pentru UTA înainte de redebutul în Liga 1 a avut loc în această după amiază în localitatea maghiară Szeged împotriva formației locale Akademia Grosics. A fost primul meci internațional jucat de UTA după revenirea din cantonamentul din Antalya din lunile ianuarie-februarie a anului trecut.

  Maghiarii ne dau tot timpul anumite lecții, mai ales din punct de vedere gospodăresc. Deși ne aflăm în luna ianuarie, partida dintre UTA și Akademia Grosics s-a jucat pe un gazon impecabil, pe un teren aflat în vecinătatea noului stadion din Szeged, stadion al cărui gazon este și el… impecabil. Și vorbim despre un oraș aflat la 100 de kilometri distanță, cu aceeași climă și, probabil, un oraș cu un buget comparabil cu al Aradului.

  În acest moment, gazonul de pe arena „Francisc Neuman” arată foarte rău și se fac eforturi de a fi adus la un nivel cât de cât practicabil până la ora jocului cu Viitorul.

  În ceea ce privește meciul, acesta a fost la discreția echipei antrenate de Gyuszi Balint. S-a văzut clar diferența de nivel. UTA este o formație din Liga 1 din România în timp ce Szeged este pe locul 14 în liga secundă din Ungaria.

  UTA s-a impus cu 3-0, după ce la pauză conducea cu 2-0. Roger Junior a deschis scorul repede, în minutul 9, după o fază creată de Denis Rusu care l-a deschis perfect pe Oroian, mijlocașul arădean a scăpat singur cu portarul, a șutat, goalkeeper-ul maghiar a respins până la Roger și brazilianul a marcat în poarta goală. Al doilea gol a fost reușit de Hora, care după plecarea lui Vlad Morar va fi noul „număr 9” ca poziție în echipa gândită de Balint. A fost o fază prelungită de atac a arădenilor, Simos a centrat în careu, maghiarii au respins până la Denis Rusu, tânărul mijlocaș a șutat defectuos până la Hora care se afla la limita offside-ului și, singur cu portarul Takacs a trimis pe lângă el în poartă: 2-0.

  Golul al treilea a fost marcat chiar în debuutl reprizei secunde. Deși a figurat ca indisponibil, Cipri Rus a fost trimis în teren și după doar două minute a recuperat o minge în fața careului maghiarilor, l-a depășit pe fundașul Odor și din poziție singur cu portarul a trimis la colțul lung pentru 3-0.

  Dincolo de scor, Gyuszi Balint a avut ca principale obiective reglarea problemelor defensive, integrarea jucătorilor care au sosit în această iarnă dar mai ales o mult mai bună consistență în acțiunile de atac. Roger Junior a debutat cu gol, „Mode” Vorobjovas a arătat că se implică foarte mult în joc dar are nevoie de un anumit timp pentru omogenizarea cu noii săi colegi, iar Liviu Antal va fi folosit cel mai probabil în banda dreaptă, post pe care a mai evoluat și la Oțelul Galați sau Vaslui.

  De la UTA au lipsit Buhăcianu și Tescan, ambii fiind infectați cu COVID-19.

  A revenit în echipa arădeană Denis Hrezdac, cel care a intrat în ultimele minute în locul lui Albert Voinea. Denis a stat 11 luni departe de gazon după operația de ligamente pe care a suferit-o în luna februarie a anului trecut.

  În ultimele minute ale jocului în poarta echipei UTA a intrat tânărul Haralambie Mociu, jucător sosit în această iarnă. Mociu l-a înlocuit pe Balauru dar nu a avut momente de pericol la poarta sa.

  Click AICI pentru declarația lui Gyuszi Balint de după joc.

  UTA: Iacob – Tomozei, Erico da Silva, Benga, Simos – Albu, „Mode” Vorobjovas – Oroian, Roger Junior, Denis Rusu – Hora. După pauză au mai intrat: Balauru, Mociu – Florin Ilie, Roșu, Antal, Miculescu, Isac, Melinte, Hrezdac, Albert Voinea, Cipri Rus, Bustea.

  Szeged: Takács J.- Ódor, Pejovic, Deák, Bitó – Dobos, Rózsahegyi, Simon, Varga Sz. – Germán, Gajdos

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.