Remy Bonjaski a sosit la Arad. Peter Aerts este cu el. Spectacolul la „Colosseum Tournament” pare garantat (Foto)

  de Lucian Dănilă | 9 mai 2019, 4:53 PM | Sport

  0

  Nu țin minte un eveniment mai important organizat la Arad care să ne aducă în față sporturile de contact. Am mai avut gale cu luptători K1, am avut și gale de box, judo, lupte sau tot felul de ramuri ale artelor marțiale, dar ceea ce se va întâmpla în această seară la Polivalentă pare a le depăși pe toate.

  Întâi de toate trebuie să spunem că sunt doi invitați cu adevărat speciali: Remy Bonjaski și Peter Aerts. Primul are „decât” vreo șase titluri mondiale, dintre care patru la World Championship K1, sau cum le spunea la galele alea mondiale de prin Japonia. Ne trezeam câteodată dimineața la 4, la 5 să vedem „pantera olandeză” cum sărea cu genunchii prin moacele adversarilor. Nu a reușit decât 40 de KO-uri în carieră. Chiar e puțin. De ce e puțin? Pentru că prietenul său, tovarășul său de ring care e și mai mare cu șase ani, a mototolit 79 de adversari prin KO. I se spunea „The Dutch Lumberjack”, adică „olandezul tăietor de lemne”. A fost nevoie să apară Semmy Schilt și Badr Hari ca să îi mai vedem și noi bătuți pe acești băieți.

  De fapt, Remy Bonjaski și Peter Aerts, două legende ale acestui sport, kickbox, dau greutate acestui eveniment. Ei nu sunt tocmai invitați. Pe lângă autografe, poze și declarații, cei doi mai și antrenează. Elevul lui Bonjaski, Ekrem Doruk, se va bate chiar cu arădeanul nostru, Eduard Gafencu. Ambii sunt specialiști, și ei, în KO, iar astăzi este de urmărit care cade primul. Deși aș miza pe Gafencu, pe care l-am mai văzut, pe care îl știu, și care e arădean, după meciurile lui Liverpool și Tottenham din Champions League nu aș mai pune pariu pe nici unul. Mai ales pe elevul lui Bonjaski care acum e și supărat pe înfrângerea Ajax-ului. Acum multe depind și de Ruben Stoia. El e cel care-l antrenează pe Gafencu, iar dacă este mai guraliv de acolo din colțul ringului, ar putea să compenseze cu tot ceea ce îi era superior Remy, din celălalt colț, ca sportiv.

  Doar vine de la Amsterdam… Elevul lui Peter Aerts se ia la trântă, sau la picioare, sau cine știe la ce le mai vine, cu Sebastian Cozmâncă, unul dintre românii buni din circuit.

  Când a vorbit Peter Aerts aseară, parcă îl auzeam pe Marlon Brando în trilogia Nașul. Așa, pe modul răgușit. Fain omul. Remy ne-a spus că îi place orașul. Și Timișoara îi place. Și orașului îi place de el…

  Când am intrat aseară în sala de la Hellen, Remy și Peter păreau ca două statui de ceară. Erau imenși, atât de mari că până și agenții de la DEY, care au mâncat tot când erau mici iar acum cer supliment, păreau mici pe lângă ei. Chiar și un fost fundaș central al echipei UTA, în Liga 1, prin anii 90, părea pe lângă cei doi o extremă de buzunar. Nu-i dau numele, dar se știe. Așa-i Vasile? 🙂 E clar că au captat atenția tuturor.

  „Uau, e Remy la Arad? Îl ador. I-am urmărit fiecare meci”, îmi vibra messengerul după o poză cu celebrul olandez de ciocolată. Și nu era bărbat. Erau fanele din sexul căruia noi îi spunem frumos și chiar credem când spunem asta. Despre Peter, numai de bine. El are mai multe titluri decât Remy, dar nu era așa frumos… Când te uiți la el lași capul în pământ. Mereu ai senzația că te afli la granița dintre Rusia și Belarus și ți-l imaginezi într-o uniformă de soldat rus. Nici nu îi trebuie arme. Are două picioare și niște brațe care pot pune jos un pluton de la jandarmii din Calafat…

  Organizatorul turneului, Gabriel Georgescu, stătea între Lungu și Bonjaski. Nu e tocmai mic, dar când a vorbit părea ca un elev de a 4-a care recita o poezie între profesorii lui de Educație Fizică.

  Se vor bate în această seară și doi elevi ai lui Nagy Arnold, de la NRG Arad. Sorin Horvat e arădean, Marius Munteanu e din Satu Mare, dar ambii luptă pentru Arad și arădeni în această seară. A venit și Adrian Mitu de la Timișoara.

  Nu am spus nimic despre uriașul Sandu Lungu. Stătea lângă Dorel Căprar, cu care a făcut categorie la juniori. Acum, ori Dorel e la dietă de ceva ani, ori a căzut Lungu pe el și l-a mai aplatizat, pentru că astăzi diferența între cei doi este ca între Hummer și VW Beatle. Despre fizic spun. De la Oradea fiind, Lungu se ia la trântă cu cine îi place mai mult, cu reprezentantul ungurilor, Zoltan Enyedi. Va fi ca în luptele pentru o palmă de pământ.

  Și acum, să vedem, să vedem, ce-o să iasă…

  Apropo, azi de la ora 18 începe. La Polivalentă…

  PROGRAM

  Main Event, 5 x 3 min, Colosseum Tournament -77 kg Championship Fight

  Ekrem Doruk (Holland) vs. Eduard Gafencu (Romania)

  +95 kg: Zoltan Enyedi (Hungary) vs. Sandu Lungu (Romania)

  +95 kg Tournament, Final Fight

  Winner 1 vs. Winner 2

  -95 kg: Bader Feradaous (Holland) vs. Sebastian Cozmanca (Romania)

  -81 kg: Michael Boapeah (Holland) vs. Adrian Mitu (Romania)

  -71 kg: Teodor Mardar (Romania) vs. Haris Ferizovic (Romania)

  -75 kg: Florin Niculae (Romania) vs. Sorin Horvat (Romania)

  -72.5 kg: Marian Dinu (Romania) vs. Anghel Cardos (Romania)

  Colosseum Tournament +95 kg Tournament Semi-Final #2

  Marius Munteanu (Romania) vs. Costin Mincu (Romania)

  Colosseum Tournament +95 kg Tournament Semi-Final #1

  Claudiu Alexe (Romania) vs. Gyorgy Szabo (Hungary)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.