miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Remiză naivă pentru Bătrâna Doamnă! UTA – CS Mioveni 2-2 (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 12 septembrie 2015, 5:09 PM | Recomandările editorilor | Sport

  2

  UTA, noua UTA, cea nerecunoscută de unii, dar tot mai îndrăgită de majoritatea iubitorilor de fotbal din Arad, adună tot mai multă lume în tribunele arenei Motorul, casa ei până la finalizarea lucrărilor la viitorul stadion din Calea Aurel Vlaicu.

  Să fii fost și astăzi dimineață cam o mie de oameni la arenă, acolo unde a venit Mioveniul cu Claudiu Niculescu pe banca tehnică. Gruparea din Argeș tace mâlc, dar la lotul pe care îl au și condițiile financiare suntem siguri că țintesc sus, foarte sus, cel mai sus posibil în această serie.

  UTA venea după victoria de la Cluj, dar și după măcelul din jocul cu Reșița, acolo unde Roli Nagy le-a dat ocazia copiilor să se răsfețe. În echipa de start o singură surpriză (n.r. pentru unii ;)), titularizarea lui Michel Vlad, mijlocașul de „buzunar” care a făcut foarte multe lucruri bune în Liga a 4-a, la UTA II, și a jucat bine de câte ori i s-a dat ocazia la prima echipă. Dincolo, la „galbeni”, Niculescu îi avea la dispoziție pe Calvin, arădeanul care joacă pentru Republica Centrafricană, în mijlocul defensivei, pe Gălan și Ayza în linia mediană, dar și pe Buhăescu în față, acesta făcând furori anul trecut în tricoul echipei din Reșița.

  Lumea nu a apucat să se așeze pe scaune și Strătilă a luat o acțiune pe cont propriu, a centrat în fața porții, Szekely și Deaconescu s-au încurcat reciproc,mingea a ajuns la Michel, preluare și șut cu stângul la colțul lung și tabela de marcaj indica deja 1-0 în minutul 1! Ei, ce ziceți, a fost insiprat Roli?

  După gol, arădenii au mai schimbat ceva pase pe la mijlocul terenului după care parcă au trimis o invitație echipei adverse să atace. Zburau mingile prin careul lui Anca-Trip de parcă era atac aerian. Ai noștri degajau terenul de parcă făceau concurs cine dă mai tare, sau dincolo de linia de mijloc fără să cadă…  Adevărul e că nici oaspeții nu au dovedit prea multă precizie. Dacă nu ar fi fost plasa din spatele porții lui Anca, cu siguranță galeria echipei UTA ar fi suferit pierderi serioase…

  În minutul 26 însă, cei de la Mioveni au făcut exces de zel. Toriște a centrat dintre Michel și Burlă,iar Ayza a reușit lovitura perfectă: cap și mingea a intrat în poartă după ce a lovit bara chiar la vinclu, 1-1! Cum să dea atât de bine?…

  Apoi s-a trezit UTA. Au luat prin învăluire careul în care șef a fost Croitoru, dar și Curtuiuș, și Szekely au fost blocați, iar Strătilă a trimis cu latul, cu piciorul stâng, dar pe lângă poartă. La vestiare s-a intrat la egalitate, cu câte un gol de fiecare echipă.     

  IMG_8775

  Când trăgeau clopotele de 12 la biserica de peste drum, jucătorii celor două echipe au dat drumul la partea a doua. S-a jucat ca la finalul primei reprize, în jumătatea argeșenilor. Cine putea aduce pericolul în careul lui Croitoru? Ați ghicit? Nici nu era greu… În minutul 51 Strătilă – el era – l-a depășit pe Stoica, a centrat în fața porții, Szekely și Curtuiuș pluteau prin aer și ultimul a reușit să trimită cu capul la rădăcina barei pentru 2-1! Faza asta am mai văzut-o la jocul cu Gaz Metan, Strătilă a centrat la fel, doar că atunci plutirea lui Szekely și a lui Curtuiuș a fost doar paralelă cu mingea…

  Ne așteptam ca instinctul de conservare să apară din nou în jocul echipei lui Roli Nagy. Nu s-a mai întâmplat ca în prima repriză, de data aceasta chiar am avut ocazie de gol prin Szekely dar șutul său la colțul scurt a trecut pe lângă poartă. Bătălia s-a dat la mijlocul terenului. Botiș și Manea respingeau tot, iar la mijloc se dădeau coate și se făceau alunecări. Era un joc de uzură, dar unul care avantaja UTA. Roli l-a scos pe Szekely și l-a introdus pe Dennis Man. Copilul a făcut un joc excelent cu Reșița și merita să joace. Aveam deja trei juniori în teren în condițiile în care Federația cere doi, obligatoriu. Dennis e un jucător de finețe, de ultimă pasă, dar fizic e clar că UTA a pierdut din forță. Nu e nimic. Jocul curgea tot în favoarea alb-roșiilor, mai ales după minutul 69 atunci când Stoica l-a ținut de tricou pe Strătilă și a primit al doilea avertisment, lăsându-și astfel echipa în inferioritate.

  Tehnicianul arădean mai face o schimbare. L-a scos pe Strătilă după ce a pasat la două goluri și a scos și o eliminare și l-a introdus pe Costin. UTA juca cu patru juniori, dar oaspeții erau în zece. În teren, același joc de uzură,moment în care Roli a mai introdus un junior, al cincilea, pe Adrian Petre în locul lui Curtuiuș.

  Mai erau opt minute de joc, iar „centralul” Micloșină a dictat lovitură liberă de pe partea dreaptă pentru oaspeți. Știți de unde? Cam de unde a centrat suedezul Roland Nilsson atunci când a sărit Keneth Andersson mai mult decât Prunea, în 94, în America. A centrat Gălan, iar Anca-Trip părea că ajunge la minge. Chiar a făcut-o, dar a scăpat-o ca pe o lubeniță la Năstăsie, Botiș și Manea s-au aruncat pe jos să blocheze șutul, mingea a ajuns la Calvin și româno-africanul a făcut 2-2… Ghinion, vorba președintelui…

  Na, cu cine mai atacăm? În teren nu îi mai aveam nici pe Szekely, nici pe Strătilă și nici pe Curtuiuș. Trebuia să o facem cu Costin, cu Dennis și cu Petre. Am mai ajuns o singură dată la poartă, după o diagonală a lui Michel pentru Costin. Acesta nu a tras din prima, l-a lobat pe Calvin și mingea a fost culeasă de Croitoru. În minutele de prelungiri, chiar înainte de fluierul final, Manea a ezitat în careul nostru și l-a pus pe Năstăsie în situație de gol. A intervenit providențial Anca – la fel ca Prunea în acea dublă intervenție la Larsson și Brolin din finalul prelungirilor cu Suedia, după golul lui Keneth – și s-a încheiat 2-2…

  Finalul ne-a adus aminte tot de America 94. La meciul cu Argentina, Generalul Iordănescu i-a schimbat în minutul 80 pe Ilie Dumitrescu și pe Hagi… Conduceam cu 3-2, dar oare cu cine mai atacam în prelungiri dacă „pumele” egalau… Lui Iordănescu i-a ieșit atunci.

  Nici Roli nu e de condamnat. Dimpotrivă, bravo lui pentru că dă o șansă tinerilor jucători arădeni să joace la nivelul ligii secunde. Acum, mulți vorbesc, mulți își dau cu părerea că a greșit folosind atâția copii. Dar niciun copil nu a greșit la golul egalizator. Mai erau 8 minute. Dacă UTA nu era egalată? Dacă câștigam cu 2-1 cu cinci copii în teren? Cine era mare? Noi credem că Roli.   

  A fost o remiză naivă, dar nu din cauza copiilor, ci din cauza faptului că UTA nu a știut gestiona situația din final, cu om în plus pe teren și cu scor favorabil. Acum a greșit Anca, dar putea fi oricare altul. Așa e la fotbal… Ați văzut fotbalist să nu greșească? Noi nu…

  IMG_8906

  Declarațiile lui Roli Nagy și Claudiu Niculescu

  Rămânem doar cu un punct din tot ce aveam, acesta e regretul. Veneam după victoria de la Cluj și altă importanță aveau acele trei puncte dacă am fi învins și astăzi o echipă care – chiar dacă nu recunoaște – își propune promovarea anul acesta. Ei au venit cu două zile înainte de meci la Arad, au pretenții la promovare, dar cu toate acestea am făcut un joc bun. Nu îmi reproșez finalul de joc, schimbările pe care le-am făcut, pentru că golul lor a venit din nimic. Concluzia mea e că le-am făcut cadou acest punct, am fost naivi”, a spus Roli Nagy după meci.

  Având în vedere cum am egalat și că am jucat în zece oameni sunt mulțumit. Nu sunt mulțumit per total, am avut ocazii mari, dar am început de la 0-1 partida ,repriza a doua de la 1-2. Golurile le-am luat pe lipsă de marcaj, de concentrare, nu e posibil să primim gol pe fiecare început de repriză. Dar trebuie să fiu mulțumit că în inferioritate numerică am egalat și că având mai multă atenție la ultima pasă puetam chiar să câștigăm. Nu ar fi fost meritat, dar fotbalul nu te iartă când greșești. Am forțat victoria, pentru că îmi doream să iau trei puncte de la Arad. Știam că nu e meci ușor, știam că UTA e o  echipă bună, cu tradiție și jucători cu  experiență, chiar dacă sunt nou promovați. Dar pentru noi este bine că am reușit să egalăm și să plecăm cu acest punct pe final de joc”, e declarația lui Claudiu Niculescu de la finalul partidei.

  IMG_9025

  UTA Arad – CS Mioveni 2-2 (1-1)

  Michel Vlad 1, Curtuiuş 51 / Ayza 26, Ali Calvin 83

  UTA: Anca Trip – Polgar, Manea, Botiș, Burlă – Strătilă (73 Costin), Chindriș, Jorza, Vlad – Curtuiuș (81 Adrian Petre), Szekely (63 Dennis Man). Rezerve: Miron – Filaret, Tănase, Costin, Man, C. Rus, Ad. Petre.

  CS Mioveni: Croitoru – Toriște, Ali Calvin, Deaconescu, Stoica – Mîrzeanu, Gălan, Honciu (60 Biceanu), Florescu (53 Neacșu) – Ayza, Buhăescu (71 Năstăsie). Rezerve: Popescu – Pirică, Biceanu, Neacșu, Nilă, Năstăsie, Stoica.

  Arbitri: D. Micloșină (Reșița) – R. Nistoran (Reșița) – I. Petrică (Cluj)

  Rezervă: G. Vidican (Oradea).

  Obs. FRF: Z. Szekely (Baia Mare) – I. Zare (Oradea)

  Eliminat: Stoica (Mioveni) – min. 69

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.