vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Regiotrans reia circulația trenurilor pe rutele Brad-Ineu-Arad și Arad–Nădlac. Vezi toate rutele

  de Special Arad | 30 martie 2015, 7:46 PM | Ineu | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Cel mai mare operator feroviar privat din Romania și-a primit certificatul de siguranță, după ce a rămas fără licență și nu a mai putut pune în mișcare niciun tren de la jumatatea lunii martie.

  Potrivit conducerii companiei, Autoritatea de Siguranta Feroviara Romana – ASFR a emis certificatul de siguranta pentru Regiotrans in 30 martie.

  Asadar, incepand cu 1 aprilie vor circula din nou trenuri pe rutele Timisoara Nord – Resita Nord si retur, Timisoara – Lovrin – Nerau si retur, Timisoara Nord – Cruceni si retur, precum si pe ruta Timisoara Nord – Lovrin – Cenad si retur.

  „Incepand cu 1 aprilie 2015, Regiotrans va relua circulatia trenurilor pe urmatoarele rute, dupa un mers ce va fi adus la cunostinta publicului calator in cel mai scurt timp:

  Brasov – Bucuresti Nord
  Timisoara Nord – Resita Nord, 
  Brad – Ineu –Arad
  Timisoara – Lovrin – Nerau
  Arad – Valcani
  Alba Iulia – Zlatna
  Teius – Ludus – Bistrita
  Arad – Nadlac
  Iasi – Roman
  Timisoara Nord – Cruceni
  Timisoara Nord – Lovrin – Cenad
  Iasi – Dorohoi
  Brasov – Sf. Gheorghe – Bretcu
  Praid – Blaj
  Iasi – Harlau, se arata in comunicatul emis de operatorul feroviar.

  Timisoara Nord – Resita Nord este una dintre cele mai aglomerate rute, mai ales la sfarsit de saptamana, cand studentii care locuiesc in Resita, dar invata la Timisoara, se intorceau acasa. De-a lungul timpului au existat numeroase plangeri privind mizeria si mirosul neplacut din trenuri, dar s-au inregistrat si cateva incidente. ASFR a decis sa retraga licenta de transport dupa ce inspectorii de siguranta feroviara au gasit probleme tehnice la 29 de automotoare.

  Compania continua demersurile pentru includerea in certificatul de siguranta a intregului material rulant, ceea ce va determina reluarea circulatiei trenurilor si pe celelalte rute, in cursul lunii aprilie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.