duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Regele motorinei” din România, Radu Nemeş, a fost adus în ţară, pentru a fi arestat preventiv

  de Special Arad | 15 mai 2014, 4:53 PM | Naţional

  1

  Radu Nemeş, supranumit şi „Regele motorinei” din România, a fost adus în ţară, pentru a fi arestat preventiv. Radu Nemeş şi soţia sa, Diana Nemeş, sunt acuzaţi de evaziune fiscală în valoare de 68 de milioane de dolari. Diana Nemeş a fost extrădată pe data de 7 mai şi arestată Preventiv, conform TVR.

  Reporterul TVR Alexandru Costache a relatat la Telejurnal că escorta trimisă în SUA după Radu Nemeş a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă în jurul orei 13:30.

  Urmează ca Radu Nemeş să fie dus direct la Poliţie pentru amprentare şi fotografiere, apoi va fi dus la Curtea de Apel Bucureşti pentru confirmarea mandatului de arestare emis în lipsă, în iulie 2012.

  Radu Nemeş a putut fi extrădat după ce, în martie, ce el şi soţia lui au fost prinşi în statul american Washington. Acolo se ascundeau pe o proprietate de 21 de hectare, unde aveau chiar şi un buncăr complet utilat.

  Radu Nemeş a putut fi adus în ţară joi pentru că a renunţat la contestaţia pe care o făcuse împotriva deciziei de extrădare a judecătorului american.

  Săptămâna trecută a fost adusă în România şi soţia lui, Diana Nemeş. Ea este însărcinată în luna a opta.

  Soţii Nemeş sunt consideraţi capii unei grupări de evazionişti în domeniul produselor petroliere acuzate de DNA de un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro. Această grupare ar fi fost sprijinită chiar de la cel mai înalt nivel, chiar de către fostul şef al Fiscului, Sorin Blejnar şi de către fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta, dispărut fără urmă acum 3 ani.

  Se presupune că aducerea în ţară a soţilor Nemeş ar putea lămuri, în primul rând, misterul dispariţiei lui Codruţ Marta.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Credeţi că vor „vomita” ceva despre Blejnar sau Băsescu? Nici pomeneală! Jocurile sunt făcute ca ei să scape, aşa cum au scăpat şi alţi mari mafioţi şi slugoi băsişti, aduşi în faţa „Justiţiei Independente” şi care acum sunt liberi: Popa, Neculaiciuc, Sima, Banias, Vlas, Haysam, Munaf, soţii Marta, Monica Iacob-Ridzi, Falcă, Mărăcine-avocata mafiei imobiliare, Fileaţă-Nana, şamd. Cât este Băsescu-n floare/Nici în p… nu ne doare (Folclor băsist).

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.