luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Controversata lege privind reforma pensiilor a fost promulgată oficial în Franța

  de - | 15 aprilie 2023, 9:23 AM | Internaţional

  0

  Preşedintele Emmanuel Macron a promulgat legea cu privire la reforma pensiilor din Franța, care prevede creşterea vârstei de pensionare cu doi ani, relatează sâmbătă Agerpres, citând AFP și Reuters.

  Controversatul act normativ, al cărui text a fost validat vineri de Consiliul constituţional, a fost publicat în Jurnalul Oficial. Noua lege, care prevede creşterea vârstei de pensionare de la 62 de ani la 64 de ani, este profund nepopulară în Franţa şi a declanşat ample proteste în ultimele săptămâni în această ţară.

  După decizia de vineri a Consiliului constituţional, sindicatele franceze i-au cerut „în mod solemn” preşedintelui Emmanuel Macron să ”nu promulge legea”, solicitare ignorată de şeful statului francez.

  Macron avea la dispoziţie 15 zile pentru a semna legea după validarea celor mai multe măsuri incluse în reforma sistemului de pensii de către Consiliul constituţional francez.

  „Codul securităţii sociale este astfel modificat. În primul alineat, cuvintele ‘şaizeci şi doi’ sunt înlocuite cu ‘şaizeci şi patru’ ”, indică textul noului act normativ.

  Separat, Consiliul constituţional a respins o propunere a opoziţiei de a organiza un referendum asupra reformei pensiilor. O nouă cerere pentru referendum a fost depusă şi ar urma să fie analizată de Consiliu la începutul lunii mai.

  (sursa: Agerpres)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.