„Reflection”, sau dragostea păpușilor





Așa cum sugerează titlul, „Reflection” este povestea unui bătrânel care stă pe un scaun, în momentele de singurătate, de după certurile cu soția sa, și reflectează asupra primelor clipe de iubire pe care le-a simțit pentru ea.
O poveste simplă: el cu ea se îndrăgostesc, au un copil care moare, iar golul pe care tragicul eveniment îl lasă în sufletele lor îi marchează într-atât încât îi rupe în două. Devin ca doi străini sub același acoperiș, însă amintirile frumoase a iubirii pe care și-au purtat-o unul pentru celălalt încep să-i bântuie și reușesc, într-un final, să-i aducă din nou împreună. O perpetuă pendulare între „acum” și „atunci” care a lăsat, pe rând, doar mici indicii pe care publicul a trebuit să le pună cap la cap, ca într-un puzzle, pentru a înțelege întreaga poveste.
Dar beatitudinea piesei nu a constat în firul narativ, ci în mijloacele prin care a fost redat. Căci ceea ce s-a jucat pe scena Sălii Studio, sâmbătă seară, nu a fost un spectacol obișnuit, cu dialog și gălăgie. Artiștii bucureșteni de la Lightwave Theatre au stat ascunși, în straie negre, mânuind cu măiestrie păpuși în mărime naturală, controlându-le fiecare gest, fiecare mișcare de cap, mână, sau picioare… Totul într-un ritm lent, unduit pe „valurile” unei muzici alese în perfectă armonie cu situațiile fiecărui cadru în parte. Asemenea unei cutiuțe muzicale cu figurine aduse la viață…
Un amestec bine realizat între limbajul non-verbal, proiecțiile video ambientale, muzică și decorul minimalist de pe scenă. Un exercițiu ideal pentru imaginația celor din sală care au fost nevoiți să umple cu propriile experiențe golurile narative, îndemnați fiind astfel să cadă într-o stare de reverie, amintindu-și propriile povești de dragoste.
Comentariile portalului
E o cronica superba, Sadoveanu ar fi invidios, dar, cum ar fi ca voi, jurnalistii, expertii in comunicare si identificate a stirilor adevarate sau false, sa va asumati raspunderea pentru (...)
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)