joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Rednic revine la sistemul cu patru fundași! „Toți au făcut un joc bun, am de unde să aleg”

  de Lucian Dănilă | 1 decembrie 2023, 6:32 PM | Sport

  0

  UTA joacă mâine un meci dificil pe teren propriu cu Hermannstadt, deși este impropriu spus acest teren propriu atât timp cât se joacă la Oradea. Rednic spune înainte de acest meci că va reveni la sistemul cu patru fundași.

  Grupare arădeană se confruntă cu importante probleme de lot și înainte cu o zi de jocul cu Sibiul, Luckassen, Micovschi și Freitas se confruntă cu probleme medicale. Rednic s-a declarat mulțumit de evoluția celor trei fundași centrali la meciul cu CFR, Stolnik, Conte și Benga, dar după declarațiile sale la această oră doar Benga ar fi sigur de un loc de titular la jocul de mâine.

  „Toți cei trei fundași centrali au făcut un joc bun la Cluj, am de unde să aleg. Cred că Benga a fost foarte util și de câte ori a jucat a făcut-o foarte bine și el va fi titular, acum să vedem care o să fie al doilea. Da, am soluții, sunt jucători polivalenți, deci chiar nu-mi fac probleme, ne pregătim de meciul cu Sibiul, dar mă gândesc și la meciul cu Voluntariul, din Cupă, știind că ei joacă cu trei fundași centrali și cu doi atacanți, iar pentru noi în momentul de față ambele meciuri sunt foarte importante, le tratăm cu mare seriozitate. Jucătorii de bandă sunt importanți în sistemul pe care l-am jucat noi la Cluj, iar Aly și Micovschi pot juca ambii în stânga. Despre Micovschi chiar am aflat că a jucat foarte mult în Italia în sistemul ăsta. Dincolo, Diogo poate să joace foarte bine ofensiv, mult mai bine decât Căpușă. Dar, cum am zis, acum ne gândim la meciul de sâmbătă, e important că Fabry și-a revenit după viroza pe care a avut-o săptămâna trecută. S-a antrenat normal, acum depinde cum voi juca, 4-2-3-1 sau cu 4-4-2”, a spus Mircea Rednic.

  Din spusele sale, este destul de clar că Abeid va reveni ca titular pe postul de fundaș stânga, iar Diogo Rodrigues probabil îi va lua locul lui Căpușă, deși acesta a făcut la Cluj cel mai bun meci al său de când a semnat cu UTA.

  În lipsa lui Cooper, plecat în Italia, și cu Luckassen incert, cel mai probabil vârf de atac va fi kenyanul Eric Omondi, cel care a intrat foarte bine în jocul de la Cluj, dar a excelat jucând în spatele lui Cooper.

  În lipsa lui Freitas, incert și el, antrenorul Bătrânei Doamne va alege între Carp și Marku, iar locul lui Micovschi în bandă va fi luat, aproape sigur, de Stahl. Ofosu nu este luat nici el în calcul fiind accidentat de aproximativ trei săptămâni.

  În aceste condiții, am putea să ne gândim la un prim unsprezece pentru partida de mâine de la ora 14:00: Iacob – Rodrigues, Conte, Benga, Abeid – Carp, Cristi Mihai – Rareș Pop, Fabry, Stahl – Omondi.

  Dumitrașcu nu l-a convins pe Rednic

  „Eu vreau ca jucătorii de aici să nu fie doar de dragul de a fi și ei la număr. Eu știam de problema pe care o are Aly cu viza și eu l-am chemat pe Dumitrașcu la mine și i-am spus că: E șansa ta, vreau să profiți de ea, nu vreau să fie aici doar de dragul de a fi, să fi de umplutură. Nu a fost ceea ce am vrut eu, acum să stea la rând. Marku a jucat acolo, la nevoie pot să joc cu Marku, dar Dumitrașcu s-ar putea să intre în lot. Acum eu mă supăr, dar îmi și trece, el și ceilalți trebuie să simtă că eu răspund de rezultate. Dar când intri acolo trebuie să demonstrezi că pot să mă bazez pe tine și nu numai de dragul de a fi aici, în lot. Deci eu am nevoie de jucători care îmi creează concurență, dacă nu creezi concurență, nu rămâi nici”, a spus Mircea Rednic despre evoluțiile lui Denis Dumitrașcu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.