marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Rednic s-a trezit vorbind… Din nou. E clar că nu va pricepe niciodată că el e antrenor. Doar antrenor

  de Lucian Dănilă | 2 februarie 2024, 7:50 PM | Recomandările editorilor | Sport

  6

  Am minți dacă am spune că ne-am obișnuit cu Mircea Rednic, același Mircea Rednic pe care l-am văzut astăzi, înregistrat, în conferința de presă de dinaintea partidei pe care UTA o joacă duminică pe Cluj Arena cu echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău, Universitatea Cluj.

  Uneori pare simpatic, alteori este obositor cu caterinca sa care se potrivește mai mult în Capitală, dar de multe ori este enervant. Astăzi a fost enervant, astăzi din nou s-a trezit vorbind, l-a luat gura pe dinainte și a vorbit despre tot felul de chestii care nu țin deloc de fișa postului unui antrenor.

  „Câți antrenori s-au implicat? Eu am fost, mă poartă domnul Meszar la zile de naștere, la oameni politici, la oameni cu bani. Am fost și sunt dispus, am fost la mulți care au și chiar au și sponsorizat cu 10 mii de euro. Nu sunt supărat, dar pe unde am fost, așa am făcut, dar vreau mai mult. Adică eu chiar mă implic, nu vreau să rămânem la mediocritate. Adică vreau mai mult, dacă asta se vrea…”, spune Rednic.

  Acest gen de implicare l-au avut toți antrenorii care au pregătit UTA de când acest club este condus de Meszar. Fiecare dintre antrenori, fie că a fost Balint, Badea sau Poenaru, au participat și s-au pozat lângă personajele politice locale, exclusiv din PNL, pentru că acesta este partidul care controlează clubul înființat din ambiția lui Gheorghe Falcă în 2013. Iar dacă este să vorbim despre foști antrenori, Gyuszi Balint a fost mult mai implicat decât Rednic în astfel de activități și prin implicarea sa a adus în vistieria grupării arădene câteva sute de mii de euro, nu doar 10.000 cu care se laudă Rednic.

  „Aici toți sunt milionari și toți sunt utiști, dar nimeni nu sponsorizează”

  Antrenorul Bătrânei Doamne spune că prin relațiile sale au venit să sponsorizeze UTA cei de la Jidvei. „Și a mai făcut Rednic ceva, că aici toți sunt milionari și toți sunt utiști, dar nimeni nu sponsorizează. Eu am găsit un sponsor care ne asigură 120.000 până în decembrie și dacă eu mai continui, poate încă 60.000, din care o tranșă s-a dat deja și ne-a ajutat foarte mult. Nu mai contează cine e și e un om care nu are nicio treabă. E relația mea, o cunoștință de-a mea”, a adăugat Rednic.

  Bravo, Mircea Rednic, dar nu era treaba ta asta… Și poate Alexandru Meszar și Atilla Broșovszky nu ți-au povestit cum în Aradul acesta de milionari, cei care au dorit să dea bani mulți clubului au fost alungați pentru că puneau în pericol controlul pe care-l deține Meszar împreună cu camarila politică care deja și-a început in corpore campania după victoria cu Sepsi.

  Rednic nu știe cum, nu cu foarte mult timp în urmă, Alexandru Meszar, cu Atilla Broșovszky la masă, refuza un contract de 500.000 de euro pe durata 2021-2023. „Nu pot să semnez așa ceva”, spunea Meszar în vara anului 2021 cu contractul pe masă, un contract de sponsorizare în care practic nu i se cerea nimic. „Nu vreau să semnez asta pentru că eu la anul voi pleca de la club și nu vreau să-i fac greutăți celui care urmează după mine”, spunea Meszar la acea masă. Dar Rednic probabil nu a aflat astea. Nici de la Meszar atunci când îl plimbă pe la zilele de naștere ale politicienilor locali, și nici de la „Broși”, când dau nas în nas pe la club. Iar despre cum a plecat Meszar de la club un an mai târziu, ce să mai spunem?

  Iar milionarii despre care vorbește Rednic nu mai sponsorizează acest club pentru că în ultimii ani credibilitatea lui Alexandru Meszar a ajuns la cifre negative, ne dă cu minus… Iar dintre sponsorii pe care i-a avut, majoritatea au plecat fie din cauza managementului, fie din cauza lipsei de respect de care au avut parte. Dar am mai scris despre asta.

  Citește și:

  Meszar, incapabil să atragă sponsori la clubul UTA! Cei care vin, pleacă tot din cauza lui…

  rednic conf

  Dar cu suporterii ce ai, domnule Rednic?

  „Nu trebuia galeria să-i strige numele lui Kucher ca să mă impresioneze sau să mă oblige să continui cu el. Acea scandarea a fost împotriva mea, vezi Doamne, că nu l-am tratat cu respect. Eu respect jucătorii și fac tot ce pot. Chiar fac mult mai mult decât ar trebui și niciun antrenor care a fost pe aici nu s-a implicat cum mă implic eu”, este o altă declarație halucinantă a celui poreclit „Strâmbul”.

  Cum să spui așa ceva? Cum să spui că suporterii nu trebuiau să-i scandeze numele lui Kucher după un joc în care ucraineanul de care Rednic voia să scape cu orice preț i-a câștigat meciul prin triplă paradă din prelungirile partidei cu Sepsi.

  A vorbit multe Rednic la conferința de astăzi, fotbalul fiind lăsat la diverse. Dar e un obicei ca la conferințele de presă ale lui Mircea Rednic, conferințe la care Special Arad nu este un site acreditat, să se vorbească foarte puțin despre fotbal. Caterinca și lamentările au mereu întâietate. E clar că nu va pricepe niciodată că el e antrenor. Doar antrenor.

  Nici nu mai insistăm pe lamentările sale legate de sala de forță făcută pe banii antrenorului…

  „Am multe de spus și câteodată stau și mă gândesc de ce mai continui aici. De multe ori mi-am pus întrebări, mai ales după infarctul pe care l-am avut. Nimeni nu vorbește, ați văzut noua sală de fitness de la Arad, de la echipă? Pe banii mei s-a făcut. E de top, adică dacă aveți pretenții de play-off, trebuie să le creăm condiții. Eu nu aveam condiții. Acuma toată academia, toate grupele sunt numai aici, în sală. Atunci nu aveau, se duceau cei care aveau părinți cu bani la fitness, dar ceilalți nu aveau. Acuma sunt patru antrenamente pe săptămână în sală. Sunt aparate de ultimă generație, performante, de care o echipă avea nevoie. Și eu am făcut asta pe banii mei”, spune Rednic.

  Să fii sănătos, Mircea Rednic… E cel mai important.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pai, sa-i povesteasca cineva domnului Rednic cum a fost cu Apreutese, Vizental, Juncan, Grada si discutiile cu Meszar, cand primarul le-a oferit posibilitatea sa negocieze chiar in primarie, ca apoi Meszar sa se intoarca precum la Ploiesti si sa refuze investitorii. Cum a povestit Juncan la Digisport despre refuzul unui audit inainte de cumpararea clubului si toate celelalte mizerii ale gastii!

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Când nu ai nici o treabă cu clubul, doar ai descoperit că îți place jocul asta cu mingea, poziția de așa zis ziarist îți oferă posibilitatea să cârcotezi, te trezești comentând ca și cum ai fi ” capo di tutti capi” deținătorul adevărului absolut. Oare asemenea atitudini fac bine clubului care toți susțineți că-l iubiți?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.