joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Meszar, incapabil să atragă sponsori la clubul UTA! Cei care vin, pleacă tot din cauza lui…

  de Lucian Dănilă | 1 decembrie 2023, 7:11 PM | Recomandările editorilor | Sport

  3

  Am tot vorbit despre Alexandru Meszar în ultima perioadă, și despre felul în care conduce el clubul UTA deși nu apare în organigrama grupării arădene. Însă dincolo de felul în care conduce destinele echipei, este ciudat și modul în care atrage sponsori lângă această grupare cu zeci de mii de fani, dar și cum îi îndepărtează.

  Scriem aceste rânduri influențați și de ceea ce a declarat Rednic la conferința de presă legat de faptul că la stadionul „Francisc Neuman” a fost tăiat curentul electric iar jucătorii se dezbracă într-un vestiar foarte rece. Antrenorul Bătrânei Doamne încerca oarecum să arunce pisica în curtea celor de la Recons sau chiar a orașului pentru acest neajuns, fără a rosti niciun cuvânt despre faptul că singura vinovată în această speță este chiar conducerea clubului UTA, adică chiar Alexandru Meszar în persoană.

  Acest proiect pe care-l conduce Alexandru Meszar a pornit în vara anului 2013 și s-a bazat aproape exclusiv pe banii Primăriei Arad. Atunci era mai simplu, s-a jucat ani de zile în eșaloanele inferioare, dar de mai bine de trei ani clubul UTA este în elita fotbalului românesc și este condus precum unul din Liga a 3-a.

  Un club cu un astfel de capital de imagine ar fi normal să atragă sponsori, dar nu se întâmplă pentru că Meszar este legat – am putea spune ombilical – de Primărie și nu știe, sau nu vrea, să creeze la club un climat cu adevărat profesionist. Merge, și nu greșim când spunem că o face precum un milog, fie la primarul Călin Bibarț, fie la diferiți directori din Primărie, să se roage de ei să nu fie tăiat curentul electric la stadion, dar în acest timp clubul acumulează lunar datorii tot mai mari, suma din acest moment fiind undeva la 300.000 de lei, adică aproximativ 60.000 de euro. Pentru un club precum UTA, această sumă nu ar trebui = în condiții normale – să fie o problemă, dar la UTA aproape nimic nu funcționează normal.

  Și aici ar intra în discuție sponsorii. Cei care au mai rămas… Asta pentru că UTA nu adună de la sponsori o sumă mai mare de 400.000 de euro anual, aproape treisferturi din această sumă venind de la doi dintre ei.

  Dar în acești trei ani, UTA a avut sponsori potenți, chiar arădeni, care au plecat din diferite motive. Iar când auzi anumite povești nici nu te mai miră faptul că nu au mai rămas pe lângă club.

  Se cunoaște faptul că în timpul pandemiei, când meciurile se disputau fără spectatori, la UTA se depășea mereu acel număr de persoane care aveau voie să intre pe stadion. Ținem minte că la finalul unui meci cu Universitatea Craiova, disputat în luna decembrie a anului 2020, meci pierdut de UTA cu 1-2, unul dintre golurile echipei oaspete fiind marcat de actualul utist Ofosu, Dan Nistor – pe atunci la Universitatea – declara următoarele: „Nu știam că la Arad este voie cu spectatori…”

  În acea perioadă, Meszar personal își băga prietenii în stadion pe la poarta de lângă tabela de marcaj, acolo unde staționează ambulanța. Erau persoane din toate mediile, politic, afaceri, sau pur și simplu prieteni de-ai lui. La un meci cu Gaz Metan, însă, unul dintre sponsorii importanți din acea perioadă l-a sunat personal pe Alexandru Meszar și i-a cerut două invitații la meci. Surpriză, însă… Răspunsul lui Meszar a fost „nu se poate pentru că deja s-au ocupat locurile”. Și nu s-a putut… Deși, în mod normal, într-o astfel de situație Meszar probabil ar fi trebuit să lase doi dintre angajații clubului acasă în ziua aceea, dată fiind contribuția acelui sponsor la bugetul clubului.

  Un alt sponsor și-a retras sprijinul tot din cauza modului în care a fost tratat de cei din conducerea clubului. „Păi cum să le mai dau bani? Am fost într-o deplasare în care ploua foarte tare. Nimeni din club nu s-a gândit să ne ofere un loc la tribuna oficială și inițial nu am zis nimic. Dar când am văzut în timpul meciului că angajații clubului stau la lojă și eu stau în ploaie, am zis că până aici. A fost totală lipsă de respect, iar suma pe care le-am dat-o nu a fost deloc una mică. Și nu a fost vorba numai de asta ci despre multe, multe altele. Asta doar a fost cireașa pe tort”, spune unul dintre cei care în acești trei ani au ajutat financiar clubul arădean.

  Și atunci să ne mai mirăm de ce suporterii arădeni contribuie la bugetul clubului cu o sumă mai mult decât dublă de ceea pe care o obține UTA din sponsorizări?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. E ,,jucăria” unora, care din păcate au și susținerea presei, gen sportarad. Scrii ceva critic la adresa conducerii clubului, adică a celui care conduce fara sa fie conducător, ești cenzurat.
   Sunt la mare căutare, acolo, pupincuriștii.
   Felicitări specialarad, pentru verticalitate!

   +24 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.