sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Rednic drege greșeala conducerii clubului UTA: „Mi-e drag de suporteri”

  de Lucian Dănilă | 29 martie 2024, 8:33 AM | Sport

  0

  Rednic a comentat decizia drastică luată de Comisia de Disciplină a FRF de a lăsa fără spectatori la următoarele patru meciuri pe teren propriu, atât pe UTA cât și pe Dinamo după incidentele de la meciul direct. El mai drege din greșeala conducerii clubului care a remis, la câteva ore după aflarea deciziei, un comunicat plin de venin la adresa celor de la Suporter Club UTA.

  Au fost tot felul de comentarii după și, într-adevăr, peluza de pe „Francisc Neuman” nu înseamnă neapărat „SCU”. Dar Suporter Club UTA a fost asociația care a luat în brațe acest proiect la finele anului 2013, cei de la Suporter Club UTA au fost majoritari atât în meciurile de acasă cât și în deplasările din eșaloanele inferioare, tot cei de la SCU au cedat numele și sigla acestui club și tot cei de la Suporter Club UTA sunt cei care organizează deplasările la meciurile echipei arădene.

  „Frăția” cu cei de la CSA Steaua a fost contestată și înainte de aceste incidente de pe arena Arcul de Triumf. Au fost meciuri în care cei de la Suporter Club UTA au scandat numele „Steaua” pe arena din Arad, iar o parte dintre fanii de la tribuna a 2-a, sau chiar de la Tribuna 1, au fluierat momentul. Și totuși, această „frăție” nu a dus la nicio sancțiune până acum deși în timp au fost episoade în care suporterii Stelei s-au alăturat arădenilor și au ajutat mult la formarea unui grup mai mare de fani în deplasări cum au fost la Rapid, altădată la Brașov, sau chiar la meciuri cu Poli Timișoara. A fost chiar un meci la Arad între UTA și Poli, meci înaintea căruia chiar un fan al CSA Steaua, bucureștean, a ajuns la spital fiind lovit cu o piatră în cap de fanii timișoreni.

  Nu, nu e asociația Suporter Club UTA de vină pentru această decizie cinică a celor de la FRF. Principalii vinovați sunt cei care s-au ocupat cu organizarea partidei și forțele de ordine de la acel joc.

  „Ce Dumnezeu, eu cu ce am greșit? De când sunt la UTA tot timpul intervine câte ceva și noi nu putem să ne desfășurăm activitatea. Vorbesc și cu renovarea gazonului, am fost obligați să jucăm opt meciuri în deplasare, pentru că și alea pe care le-am jucat acasă tot în deplasare au fost. Am făcut eforturi, am pornit de la zero, s-a format o echipă, ne-am luptat să câștigăm un loc care să ne permită să jucăm mai multe meciuri acasă și acum să primim vestea că următoarele patru meciuri le vom juca fără suporteri. Pe noul gazon de la Arad avem cinci victorii și un egal, contează foarte mult să jucăm cu suporterii alături. Decizia nu mi se pare corectă, ținând cont că nu noi am organizat meciul. Poate s-a profitat ca să se dea un exemplu, pentru că fost și acel Rapid – FCSB, în care s-au aruncat torțe și petarde și ce s-a dat de la Comisie? O amendă mică și s-a închis un sector. De ce tocmai la acest meci s-a luat această decizie drastică? Nu vreau să intru prea mult în detalii, dar eu am fost acolo la începutul jocului și suporterii noștri au fost provocați pentru că au venit torțele și petardele spre ei din zona suporterilor de la Dinamo”, a spus Mircea Rednic.

  El nu s-a grăbit să acuze deloc suporterii arădeni. Nici nu avea de ce… La meciul dintre Dinamo și UTA nu a fost amendat niciun suporter arădean pentru că niciunul dintre ei nu a participat la luptele de stradă dinainte de joc sau la cele din incinta arenei Arcul de Triumf.

  „Eu doar spun că mi-e drag de suporterii de la Arad, chiar iubesc felul cum se comportă. Eu nu am avut probleme de scandal sau că au dat cu artificii, cu petarde, cu torțe, nu-mi aduc aminte să fie lucruri de genul ăsta. Deci chiar nu avem ce să ne reproșăm, noi am făcut recurs la ceea ce s-a decis și eu sunt ferm convins că se va ridica această suspendare. Poate amenda o să rămână, nu știu dacă și aia e corectă, dar ca să fim suspendați, chiar nu merităm. Mai departe, vreți să analizez eu cine s-a bătut acolo, să intru eu să zic ceva? Eu nu am ce să zic. Singurul lucru care pe mine mă deranjează e că nu pot să joc acasă cu suporterii mei. Asta mă deranjează, restul….

  Sunt oameni competenți, Jandarmeria trebuia să-și facă jobul, am înțeles că e un proces verbal, trebuie analizat. Avem avocați, se vor ocupa și eu cred că se va lua decizia cea mai bună. Cei care au greșit trebuie să plătească, adică cei care au fost prinși, căci am înțeles că au fost ceva interpelați acolo”, a continuat Mircea Rednic.

  Oricum au fost pierderi și vor fi pierderi dacă va rămâne această decizie. Mă gândesc câteodată așa, Doamne Isuse, dă-mi puteri! O, Isuse, dă-mi putere, cum Dumnezeule tot la mine… Când lucrurile încep să meargă bine, întâmplă ceva. Ori cad eu în stânga sau în dreapta, ori intervine ceva, dar e bine că așa ne mobilizează. Au fost meciuri în care am jucat și cu suporteri puțini în deplasare, mai departe eu ca antrenor ce să fac?”, a mai declarat Mircea Rednic la conferința de presă premergătoare partidei de mâine de pe terenul formației Universitatea Cluj.

  Meciul Universitatea Cluj – UTA are loc mâine, 30 martie, de la ora 18:00.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.