joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Rednic: „Este vorba și de calitatea jucătorilor din atac, s-au precipitat…”

  de Lucian Dănilă | 8 decembrie 2023, 10:16 PM | Sport

  0

  UTA a pierdut pe terenul formației Poli Iași după un meci în care parcă a suferit o transformare în repriza a doua. Mircea Rednic, antrenorul Bătrânei Doamne, nu s-a mai dovedit a fi deloc inspirat pe timpul jocului și în mare parte, partida s-a pierdut și din cauza registrului tactic la care a apelat în a doua parte.

  La interviurile de după joc însă, Rednic a lăsat să se înțeleagă că vina o poartă jucătorii din atac ai grupării arădene, care fie nu au calitate, fie s-au precipitat, fie au fost egoiști, după cum spune tehnicianul. Chiar și dominată, UTA putea obține lejer măcar un punct care să o țină pe Poli Iași la trei lungimi distanță în clasament, dar așa cum am scris și în cronică, senzația a fost că arădenii și-au propus puțin și au obținut… nimic.

  „Normal că ești dezamăgit, mai ales după ce am făcut o repriză bună, pe care am controlat-o, ne-am creat și ocazii, pentru mine e ocazie când ai superioritate trei contra doi, când ești singur cu portarul, și noi n-am reușit să înscriem. Sunt sigur că altul ar fi fost rezultatul, dar nu e prima oară când noi avem nevoie de foarte multe ocazii ca să înscriem. Este vorba și de calitatea jucătorilor din atac, s-au precipitat, ultima pasă nu a fost cea mai bună, au fost și egoiști. Am luat gol dintr-o fază fixă, o lovitură liberă din lateral, pe autul nostru, un fault ușor acordat. Poate s-a gândit că n-a acordat penalty la Gheorghiță atunci și în repriza a doua a fost total schimbat (n.a. arbitrul Marcel Bîrsan). Chiar mi-e ciudă, un meci egal cred că ar fi fost rezultatul corect. Ei ne-au surprins la o fază fixă, noi am dormit și eu au reușit să înscrie. În repriza a doua noi am avut un început slab, au fost mult mai prezenți, ne-au surprins cu doi atacanți, a jucat Phelipe în spatele celor doi atacanți. Am schimbat, lucrurile mergeau spre bine, am echilibrat jocul, păcat că am luat golul pe care l-am luat”, spune Mircea Rednic.

  Antrenorul echipei arădene lasă de înțeles că UTA nu a mai contat în atac după accidentarea lui Kevin Luckassen care a fost în primele minute, mai precis în minutul 10.

  „Kevin a simțit probleme musculare, s-ar putea să nu îl mai am până la sfârșitul anului. În momentul în care a ieșit el, lucrurile s-au terminat pentru că în față nu am mai contat. N-am mai reușit să câștigăm dueluri, n-am mai pus presiune pe cei doi atacanți și atunci ei au tot venit peste noi. Ei au mai avut câteva situații în care s-au eliberat pe zonă centrală și nu au înscris, au înscris dintr-o fază fixă, în care noi știam că sunt momente în care fac combinații pe zonele laterale, noi ne-am înghesuit pe zona centrală și i-am lăsat liberi, n-aveam voie să facem greșeala asta”, a continuat Rednic.

  UTA a coborât o poziție în clasament, este acum pe locul 12, chiar sub adversara din această seară, Poli Iași, echipă care se află la abia a doua victorie pe propria arenă din acest campionat. „Asta e valoarea campionatului nostru, nu poți să zici că o echipă iese din tipar și domină campionatul. Sunt meciuri echilibrate, echipele mari, cu pretenții, cu buget mare, nu reușesc să facă diferența pentru moment, iar ăsta e un lucru bun pentru toată lumea, că se joacă până în ultima etapă și pentru play-out și pentru play-off”, a încheiat Rednic.

  Citește și:

  Când îți propui puțin, obții… nimic! Poli Iași – UTA 1-0

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.