joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Când îți propui puțin, obții… nimic! Poli Iași – UTA 1-0

  de Lucian Dănilă | 8 decembrie 2023, 9:37 PM | Recomandările editorilor | Sport

  3

  UTA a pierdut un meci pe care, cu o altă atitudine, probabil nu l-ar fi pierdut nici dacă se juca trei zile. După o primă repriză bună, în a doua parte arădenii și-au propus puțin și au fost pedepsiți. Au obținut… nimic.

  Astea sunt meciurile în care UTA trebuie să adune puncte. Cele din jocurile cu candidatele la titlu sunt bonusuri, dar punctele cu greutate se obțin în meciuri cu echipe din aceiași zonă a clasamentului. Gruparea arădeană putea să o îngroape pe Poli Iași dacă își dorea mai mult decât o remiză de la acest joc, iar acest meci ar fi devenit unul – e clișeu, știu – de șase puncte.

  În prima parte, UTA a cedat posesia pe o vremea rece, de -3 grade Celsius, dar a fost mai verticală decât adversara sa și și-a creat câteva bune oportunități, dar fie Omondi a ratat preluarea, fie Cooper a fost blocat de fundaș sau de portarul Silviu Lung jr, fie Micovschi – la cea mai mare ocazie a arădenilor – a șutat slab cu dreptul și același Lung a respins în corner. A fost și accidentarea lui Luckassen, care se pare că a suferit o ruptură musculară și nu a rezistat decât 12 minute pe teren, urmând, foarte probabil, să lipsească la meciurile cu Farul și Universitatea Craiova.

  Echipa lui Leo Grozavu a pasat mult în zona mediană sau în treimea lipsită de pericol a arădenilor și deși a avut câteva șuturi pe spațiul porții niciunul dintre ele nu a l-au pus în real pericol pe Iacob.

  Totul avea să se schimbe în partea secundă. Bătrâna Doamnă a ieșit moale de la vestiare, parcă ar fi suferit o criză, și timp de zece minute aproape că nu a ieșit din propria jumătate. Rednic a făcut o schimbare care-i îndemna și mai mult pe ieșeni la atac, Freitas în locul lui Fabry. Într-adevăr, zona mediană a fost întărită, s-a jucat într-un sistem 4-3-3, dar viteza de joc a scăzut mult și în ofensivă UTA nu a mai surprins cu nimic.

  Presiunea echipei din Iași devenea tot mai mare. Luis Phelipe se mișca tot mai bine printre jucătorii echipei arădene deși în teren erau nu mai puțin de șapte jucători cu profil defensiv în echipa antrenată de Rednic, iar Harrison era și el din ce în ce mai activ. Ispas și Martac urcau tot mai mult și mai periculos, în timp ce la poarta lui Lung jr. UTA a mai creat un singur pericol, în minutul 73, atunci când Omondi a tras după avioane de la limita careului de 16 metri. Mai mult, Grozavu a forțat și mai mult căile spre poarta lui Iacob prin introducerea lui Sergiu Buș, cel care a avut o ocazie imensă în minutul 75, dar șutul său din poziție de singur cu Iacob a fost respins cu piciorul de portarul Bătrânei Doamne.

  Echilibrul s-a rupt în minutul 78, atunci când Bîrsan a dictat ușor un fault la Micovschi, ieșenii au executat cu schemă, Roman a centrat pe jos în fața porții și niciunul dintre cei șapte jucători cu profil defensiv nu era mai aproape de 3 metri de Harrison, care a deviat la colțul lung, imposibil de apărat pentru Iacob. Era 1-0 și Rednic nu s-a grăbit să schimbe ceva. L-a introdus pe Rareș Pop abia în minutul 85, deși tânărul arădean a fost poate cel mai bun la jocul cu Hermannstadt.

  UTA a urcat liniile, dar nu a mai reușit nimic notabil și a pierdut un meci pe care – repet – nu era voie să-l piardă. O înfrângere care o aduce pe Poli Iași peste gruparea arădeană în clasament și după o săptămână de gânduri de play-off, arădenii se trezesc din nou în buza nisipurilor mișcătoare a clasamentului. Iar meciurile care urmează sunt infernale…

  Poli Iași – UTA Arad 1-0 (0-0)

  Harrison 78

  Poli Iași: S. Lung – Martac, Fl. Ilie, Katanec (69 Sergiu Buș), R. Ispas – Jatoba (90+5 Tincu), Marchioni, Al. Roman (90+5 R. Ion) – Gheorghiță (69 Ștefanovici), Harrison, L. Phelipe (90 Itu).

  Pe bancă: Ailenei – D. Farcaș, Hrib, S. Buș, Itu, R. Ion, R. Tincu, An. Ciobanu, Ștefanovici.

  Antrenor: Leo Grozavu

  UTA: Fl. Iacob – Căpușă, Conte, Benga, Abeid – Carp (88 Rareș Pop), C. Mihai – Micovschi, Fabry (57 Freitas), Omondi – Luckassen (12 Cooper).

  Pe bancă: Kucher – Stolnik, Rodrigues, Freitas, Stanciu, Pop, Cooper, Marku, Ofosu.

  Antrenor: Mircea Rednic

  Arbitri: Marcel Bîrsan (București) – Ovidiu Artene (Vaslui) și Vladimir Urzică (Piatra Neamț). Rezervă: Andrei Antonie (București).

  Camera VAR: Horațiu Feșnic și Doru Lucaciu (ambii din Cluj).

  Observator FRF: Liviu Ciubotariu (Galați)

  Observator LPF: Marian Ivan (Brașov).

  clasament 21 1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.