miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Recursul falsului medic Matteo Politi a fost respins în Italia. Susține că e victima unei conspirații și amenință că dă în judecată ziarele care au scris despre el

  de - | 7 noiembrie 2023, 10:16 AM | Internaţional

  0

  Publicația italiană La Repubblica, citată de Libertatea, arată că Matteo Politi, italianul cu 8 clase, care s-a dat medic în România și chiar a operat o persoană în urmă cu câțiva ani, este considerat vinovat de instanța supremă din țara natală, unde apărarea acestuia „n-a reușit să argumenteze” faptul că a fost victima unei conspirații la București, așa cum declară.

  Avocații lui Politi susțin că au pornit șapte căi de atac, 4 în România și 3 în Italia, și vor da în judecată pentru defăimare toate publicațiile care au scris despre caz, „inclusiv Libertatea”, de la care a pornit cazul.

  Jurnaliștii italieni notează că această condamnare de 3 ani și 4 luni – restul de 6 luni au fost petrecute de Politi în arest, în România – ar putea fi suplimentată cu cei 2 ani și 7 luni pe care i-a primit pentru că a practicat medicina fără drept în Verona.

  Matteo Politi a fost prins în 2019 de poliţiştii de frontieră la Vama Curtici într-un tren ce avea destinaţia Budapesta.

  Sursa: Libertatea

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.