Italianul cu 8 clase, care s-a dat medic în România și chiar a operat o persoană, este cercetat pentru o altă înşelăciune

  de - | 5 februarie 2019, 5:50 PM | Naţional

  0

  (foto: digi24.ro)

  Matthew Mode, pe numele lui real Matteo Politi, medicul fals despre care Libertatea a dezvăluit că a operat la mai multe clinici din România, era în atenţia poliţiei din luna noiembrie.

  Poliţia Capitalei a confirmat faptul că pe 20.11.2018, ofiţerii au declanşat cercetările într-un dosar de înșelăciune. La acea dată, potrivit anchetatorilor, două persoane au mers la Secția 4 de Poliție, unde au sesizat faptul că un cetățean străin, care le-a spus că este proprietarul unei clinici private, i-a păcălit.

  Individul le-ar fi promis că le oferă un spațiu în acea clinică pentru desfășurarea unor activități medicale. Cei doi au şi plătit o sumă considerabilă de bani ca avans pentru contractul de închiriere, ce era valabil pe un an. Medicul fals nu a mai dat banii înapoi, scrie Libertatea.

  Reacția Spitalului în care doctorul fals a făcut o operație

  Italianul fără studii de specialitate s-a dat drept medic în România şi chiar a convins o clinică privată să-l lase să intre în sala de operaţie. Pe deasupra, bărbatul cu doar 8 clase absolvite a primit în Italia o condamnare de un an şi jumătate cu suspendare, pentru o infracțiune asemănătoare.

  Grupul Monza România a oferit astăzi primele lămuriri cu privire la scandalul creat în jurul italianului cu 8 clase, „Matthew Mode” (numele real Matteo Politi). Spitalul afirmă că doctorul fals a operat o singură pacientă, adusă de la un alt spital, după care s-a încheiat colaborarea. Compania a precizat că se consideră parte lezată în acest scandal, potrivit Digi24.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.