luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Recuperarea punctelor nu ține cont de sărbători! UTA a ajuns pe masa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (Foto)

  de Lucian Dănilă | 9 iunie 2020, 5:11 PM | Sport

  0

  Este oficial: UTA a transmis la TAS cererea de arbitrare și apelul detaliat în afacerea AFC UTA Arad versus federația Română de Fotbal. Gruparea arădeană, reprezentată de avocații Cosmin Flavius Costaș (foto) și Septimiu Puț, solicită anularea deciziei de înjumătățire a punctelor, astfel încât la începerea play-off-ului din Liga 2, la data de 4 iulie, UTA să aibă 11 puncte avans față de echipa clasată pe locul al doilea în clasament.

  Apelul clubului din Arad a fost înregistrat și a primit număr de dosar ieri, 8 iunie 2020. Astfel, chiar dacă în România ieri a fost zi liberă, de sărbătoarea Rusaliilor, recuperarea punctelor la Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu ține cont de sărbători.

  Textul a fost postat chiar de unul dintre cei doi avocați, Cosmin Flavius Costaș, pe contul său de Facebook:

  Ieri la 14:46  · Cluj-Napoca

  CAS 2020/A/7142 – AFC UTA Arad vs. Federația Română de Fotbal

  Alături de clubul UTA Arad, ne face plăcere să anunțăm faptul că am transmis astăzi Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cererea de arbitrare şi apelul detaliat în afacerea AFC UTA Arad vs. Federația Română de Fotbal. Apelul a fost înregistrat şi a primit număr de dosar în această după-amiază.

  Prin apelul declarat, UTA solicită TAS să anuleze Decizia nr. 13 din 14 mai 2020 a Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal (punctul 3) şi Decizia nr. 3 din 27 mai 2020 a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal (punctul 15). Obiectivul acestui demers juridic este acela de anulare a deciziei de înjumătățire a punctelor câştigate pe teren în timpul primelor 24 de runde din sezonul regulat, astfel încât în play-off-ul ce va debuta pe 4 iulie 2020 clubul UTA să beneficieze de un avans de 11 puncte.

  Argumentele acestui demers legal se axează pe valorizarea principiului meritului sportiv, combaterea unor decizii nestatutare şi a caracterului discriminatoriu, arbitrar şi singular al soluției adoptate în cauză de Federația Română de Fotbal.

  După cum am arătat şi în memoriul extins, punctele câştigate pe teren sunt un indicator al nivelului performanței sportive, într-un sezon cu o importantă rezonanță istorică pentru UTA şi într-un sezon cu un parcurs excelent din punct de vedere sportiv. În mod natural, aceste puncte trebuie să se regăsească la finalul campionatului în dreptul echipei care le-a câştigat pe teren.

  În continuare, echipa de avocați aleasă de clubul UTA pentru a susține un demers legitim – compusă din av. dr. Cosmin Flavius Costaş şi av. dr. Septimiu Ioan Puț (titularii successivi ai cursului de Dreptul Sportului de la Facultatea de Drept din Cluj) – va urma principiile echipei de fotbal reprezentate, urmând să pregătească în linişte, serios şi în detaliu acest caz. Vom comunica orice evoluții relevante atunci când acestea vor exista, prin intermediul reprezentanților echipei UTA Arad”, scrie Cosmin Flavius Costaș.

  puncte 3

  puncte 2

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.