luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, membru al Comitetului de Nominalizări pentru Clasa a II-a – Medicină al Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte

  de Special Arad | 24 februarie 2021, 2:12 PM | Educaţie

  0

  Comunicat. O nominalizare onorantă! Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, Rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a fost aleasă membru al Comitetului de Nominalizări pentru Clasa a II-a – Medicină al Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte.

  Munca de cercetare depusă de prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, Rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în domeniul medicinii, realizările remarcabile şi implicarea în proiectele Institutului de Ştiinţe ale Vieţii „Aurel Ardelean” din cadrul UVVG, cu contribuţii originale în domeniul biologiei celulare, moleculare, al geobotanicii şi ecologiei restaurative, nu i-a lăsat indiferenţi pe cei de la Academia Europeană de Ştiinţe şi Arte. Asociaţie neguvernamentală, europeană, angajată să promoveze progresul științific și societal, fondată în 1990, ce numără peste 2.000 de membri – oameni de știință, artiști și practicieni de guvernanță de frunte, dedicați cercetării inovatoare, colaborării interdisciplinare și transnaționale, precum și schimbului și diseminării cunoștințelor – ce oferă expertiză în cele opt clase ale Academiei. Este vorba despre: ştiinţe umaniste, medicină, arte, ştiinţe ale naturii, ştiinţe sociale, de drept şi economie, ştiinţe tehnice şi de mediu, religiile mondiale şi guvernanţă corporativă şi publică.

  Într-o astfel de onorantă postură o regăsim şi pe doamna prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, Rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, care a fost aleasă membru al Comitetului de Nominalizări pentru Clasa a II-a – Medicină al Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte. Singura reprezentantă a României în acest comitet, alături de personalităţi în domeniu din Polonia, Austria, Belgia, Italia și Croația.

  „Sunt onorată să mă număr printre cei care fac parte din elita ştiinţelor şi artelor la nivel european, în Comitetul de Nominalizări pentru Clasa a II-a Medicină. Este o postură care mă obligă şi responsabilizează să continui activitatea de cercetare şi inovare în acest domeniu vital: medicina” – ne-a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, Rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.