„Record” marca CFR: o călătorie de la Arad la Mangalia a durat 30 de ore. Totuși, motivul întârzierii este obiectiv

  de Special Arad | 25 iunie 2019, 11:35 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  imagine cu scop ilustrativ

  Două trenuri Interregio care au plecat duminică după-amiază din Arad, respectiv Timișoara, au ajuns la destinaţie în Mangalia după peste 30 de ore, pe o rută ocolitoare din cauza inundaţiilor, transmite corespondentul Mediafax.

  Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan, a declarat, corespondentului Mediafax, că operatorul naţional CFR Călători a decis ca cele două trenuri să fie cuplate din Drobeta Turnu Severin pentru că acestea aveau în componenţă vagoane de dormit.

  „Două trenuri Interregio, 1992 Timişoara – Mangalia, care a plecat duminică la ora 17,30 din Timişoara, respectiv 12922 Arad – Mangalia, care a plecat din Arad la 19,30, au ajuns la Drobeta Turnu Severin în cursul nopţii. Din cauza inundaţiilor a fost o spălare de terasament între Igiroasa – Prunişor – Gârniţa şi nu se mai permitea continuarea călătoriei pe porţiunea respectivă, astfel că au trebuit găsite soluţii de transbordare. Operatorul naţional CFR Călători a decis ca cele două trenuri să fie cuplate din Drobeta Turnu Severin şi să meargă pe o rută ocolitoare până la Mangalia. Decizia a fost luată deoarece trenurile aveau în componenţă vagoane de dormit şi nu s-a dorit trezirea călătorilor în toiul nopţii pentru a-i transborda în alt tren. Astfel, trenul rezultat din cuplarea celor două care au plecat din Timişoara şi Arad a ajuns luni seară înainte de ora 22 în Bucureşti, iar în jurul orei 2 la destinaţie, în Mangalia”, a spus Brânzan.

  Noua rută ocolitoare, mai lungă, a trecut prin Lugoj, Ilia, Simeria, Livezeni, Filiaşi, Craiova, Bucureşti-Nord, Mangalia.

  Călătorii au primit pe traseu, în anumite staţii, sandwich-uri şi sticle cu apă.

  Citește mai mult pe Mediafax.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.