duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Reconstrucție de aortă încheiată cu succes la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

  de Special Arad | 13 martie 2023, 5:19 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  Comunicat. Conducerea Spitalului Județean Arad prezintă reușita unei intervenții deosebit de laborioasă a medicilor de gardă din secțiile Chirurgie Generală I respectiv Anestezie și Terapie Intensivă I, după ce un bărbat în vârstă de 60 de ani a ajuns în Unitatea Primire Urgențe cu anevrism de aortă abdominală rupt, cu risc rapid de exsangvinare.

  Medicul specialist în chirurgie cardio-vasculară, dr. Mircea Alexa împreună cu medicul specialist în chirurgie generală dr.Mihai Roșu, medicul primar ATI, dr. Adrian Crișan, medici rezidenți și asistenți medicali au intrat de urgență în sală reconstruind artera aortă – vas principal de sânge, prin aplicarea unei proteze sintetice, pentru a putea restabili circulația sângelui spre bazin și picioare. Intervenția a fost una contra-cronometru, pacientul riscând să își piardă picioarele, din cauza lipsei de irigare cu sânge și inclusiv viața prin exsangvinare.

  Pacientul a necesitat mai apoi îngrijiri în terapie intensivă, fiind acum în stare stabilă, sub supraveghere medicală în Compartimentul de Chirurgie Vasculară.

  Din echipa operatorie au făcut parte:
  Dr. Mircea Alexa, medic specialist chirurgie cardio-vasculară
  Dr. Mihai Roșu, medic specialist chirurgie generală
  Dr. Adrian Crișan, medic primar anestezie și terapie intensivă
  Dr. Mona El Mahdi, medic rezident chirurgie generală
  Dr. Fineas Pascotescu, medic rezident chirurgie generală
  Asist.med. Camelia Alexa
  Asist.med. Adina Pascu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.