Recomandări pentru folosirea resurselor de apă în mod responsabil

  de Special Arad | 1 July 2022, 5:16 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Seceta din ultima perioadă, temperaturile foarte ridicate și lipsa precipitațiilor duc la creșterea consumului de apă. Conform legislației în vigoare,  (LG. 107/ 1996 actualizată) apa potabilă este destinată strict pentru alimentarea populației, a animalelor și pentru asigurarea igienei și sănătății populației. Apa potabilă distribuită organizat poate fi utilizată şi în alte scopuri, însă numai dacă s-a asigurat satisfacerea integrală a cerinţelor populaţiei, animalelor şi a activităţilor care necesită apă de această calitate.

  Astfel, în perioadele secetoase, când rezerva de apă este redusă, Compania de Apă Arad face apel la toți utilizatorii să înțeleagă că apa potabilă ( adică cea tratată în stațiile de tratare ale uzinelor de apă) trebuie folosită  responsabil și doar pentru consum propriu, igienă personală, uz gospodăresc ( spălarea vaselor și a hainelor) și adăparea animalelor din gospodărie. Utilizarea apei din rețelele de distribuție în alte scopuri, adică pentru irigarea culturilor sau a gazonului, duce la scăderea nivelului apei din rezervoarele de înmagazinare și diminuează eforturile operatorului de a asigura furnizarea apei în regim normal.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.