vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Recensământul de circulație rutieră. Ce este și când se va efectua și la Arad

  de Special Arad | 30 martie 2022, 10:00 AM | Regional

  0

  Comunicat. În luna aprilie 2022, pe autostrăzile de pe raza judeţelor Alba, Arad, Hunedoara şi Timiş, precum şi pe o parte din drumurile naţionale de pe raza judeţelor Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş va avea loc 𝐫𝐞𝐜𝐞𝐧𝐬𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐮𝐥𝐚𝐭̧𝐢𝐞 𝐫𝐮𝐭𝐢𝐞𝐫𝐚̆.
  Intervale de recenzare:
  – 4 aprilie 2022, orele 8:00 – 12:00 şi 14:00 – 18:00;
  -12 aprilie 2022, orele 8:00 – 12:00 şi 14:00 – 18:00.
  Posturile în care se desfăşoară recensământul de circulaţie rutieră vor fi semnalizate printr-un jalon aşezat pe partea dreaptă a drumului pe care se va monta o plăcuţă cu numărul postului. Amplasarea posturilor se va face în afara platformei drumului, neafectând traficul rutier.

  Ce este recensământul de circulație rutieră:

  • Înregistrarea circulației rutiere se efectuează periodic, o dată la 5 ani și are ca scop determinarea repartiției în timp a traficului de vehicule de marfă și persoane pe rețeaua de drumuri publice interurbane din țara noastră și stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia.
  • Efectuarea înregistrării circulației rutiere se face pe baza metodei specifice de investigare a traficului din țara noastră, care are în vedere și recomandările Comisiei Economice pentru Europa a ONU.
  • Înregistrarea circulației se realizează în scopul determinării cât mai exacte a celor mai importante caracteristici ale traficului: intensitatea și componența.
  • Cunoașterea caracteristicilor traficului pe rețeaua rutieră este absolut necesară pentru fundamentarea și proiectarea investițiilor rutiere și a lucrărilor de întreținere și reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulației rutiere și urmărirea dinamicii de evoluție a traficului pe rețeaua rutieră, precum și elaborarea de studii pentru: evaluarea calității aerului prin estimarea emisiilor din traficul rutier și a impactului asupra mediului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.