Reacția Primăriei Lipova în urma articolului dedicat podului metalic de peste Mureș: „Decopertarea a scos la iveală probleme structurale mult mai complexe”

  de Dan Lazăr | 14 iulie 2020, 7:05 PM | Lipova | Știri Arad

  1

  „Locuitorii din Lipova își pun viața în pericol trecând pe un pod al cărui termen de finalizare a reabilitării a fost depășit acum o lună de zile! Lucrările sunt «în aer»” a fost articolul publicat, acum câteva zile, de Special Arad.

  „Reabilitat” de o firmă din Dumbrăvița (jud. Timiș), podul este ca și părăsit de mai multe luni, deși reabilitarea, care a demarat în 12.06.2019, avea ca termen de finalizare 12.06.2020. În tot acest timp, podul metalic este folosit de lipovani, deși nu prezintă deloc siguranță.

  Citește și: Locuitorii din Lipova își pun viața în pericol trecând pe un pod al cărui termen de finalizare a reabilitării a fost depășit acum o lună de zile! Lucrările sunt „în aer” / FOTO

  Dinspre Primăria Lipova am primit un punct de vedere al Biroului de Urbanism, pe care îl redăm mai jos.

  Circulația pe pod este interzisă, Primăria Orașului Lipova împreună cu constructorul lucrării au blocat în repetate rânduri accesul pe acest obiectiv, aflat în reabilitare. Încercările repetate de a conștientiza populația orașului de a folosi podul nou pentru traversarea râului Mureș au eșuat în repetate rânduri, fapt pentru care am tras în mod repetat și continuu un semnal de alarmă privind riscurile la care se expun cei ce încalcă această obligativitate.

  Lucrările sunt momentan oprite, proiectantul lucrării împreună cu expertul tehnic colaborează la găsirea soluțiilor tehnice pentru reabilitarea suprastructurii podului metalic care, în urma decopertării îmbrăcăminții asfaltice a scos la iveală probleme structurale mult mai complexe decât cele prezentate în expertiza tehnică inițială. Astfel s-a luat legătura și cu specialiști în sudură care vor expertiza materialul pentru a comunica mai departe modul de realizare al intervențiilor structurale fără a afecta structura în timpul execuției și realizarea acesteia în condiții de siguranță”, se arată în comunicatul primit din partea Primăriei Lipova.

  Astfel, se pare că va mai curge multă apă pe Mureș până când localnicii și eventuali turiști vor putea trece în siguranță peste podul de metal din Lipova. Reamintim că valoarea totală a investiției este de 2.936.512 lei, din care 2.596.508 lei provin de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar 340.004 de la bugetul primăriei orașului Lipova.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Hai mă la dracu, că doar nu este nevoie de tehnologie aerospațială să renovați un pod metalic??? Un răspuns ca atâtea altele care vin din partea celor ce administrează fonduri de la bugetul Administrației Publice. O explicație arogantă și cum am mai numit-o și cu altă ocazie „Ca la proști”. „SPECIALIȘTII” ne explică mereu „de ce” o lucrare este întârziată, de parcă acum ei invetează o Reparație Generală la un pod metalic. Ce fel de EVALUAREA NAIBII au făcut INCOMPETENȚII ce au fost angajați să întocmească studiul de fezabilitate??? De ce nu s-au făcut decopertări aleatorii, să se sondeze structura de rezistență la un pod îmbătrânit??? Bă INCOMPETENȚILOR ce frecați manga la „Biroul de Urbanism”, sunteți niște lichele nu meseriași. Cu siguranță aveți diplome cumpărate! Și pun pariu că luați și mită să dați(urgentați) PUZ-uri. Că la furat și șpăguială aveți metode perfecționate și vă duce capul. Huooooooo JIGODIILOR!
   .
   Este o lucrare pe banii plătitorilor de impozite?! Ea poate costa oricât, livrată când „dă domnul” și poate fi o făcătură după modelul „Afară-i vopsit gardul, înăuntru leopardul”. Nimeni nu plătește cu „capul”! De aceea tot ce se construiește de cei din Primării sunt FĂCĂTURI, uneori INUTILE, ca sensurile giratorii cu arteziene, terenurile de fotbal în pantă, parcuri și locuri de joacă pentru copii (în sate unde nu existau copii) din vremea PDL și băselu, când au fost investiți miliarde, în sute de mii de astfel „găuri negre” în care au dispărut banii.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.