luni, 21 aprilie, 2025

Special Arad Logo

    Reacţia lui Andrew Tate la miniseria de mega succes „Adolescence”

    de Special Arad | 23 martie 2025, 9:09 PM | Internaţional

    0

    Miniseria de mega succes „Adolescence”, aflată acum pe buzele tuturor, în România şi nu numai, care poate fi vizionată pe Netflix şi care prezintă modul în care social media îi afectează pe copii, a stârnit reacţia lui Andrew Tate.

    Serialul care oferă o privire asupra „Manosferei”, comunitatea care-l are ca simbol pe Andrew Tate, şi care în episodul 2 face trimitere la acesta, l-a făcut pe influencerul acuzat de viol şi alte infracţiuni grave, să iasă cu o declaraţie. Controversatul influencer a respins, prin vocea purtătoruli său de cuvânt, referirile la el din film, declarând că portretizarea sa în serial drept o figură care radicalizează băieții în spațiile online nu este „nici corectă, nici exactă”.

    Într-o declarație oferită pentru Newsweek, un purtător de cuvânt al lui Tate a respins asocierea acestuia cu radicalizarea: „Referința la Andrew Tate în Adolescence este o încercare de a pune probleme societale mai largi pe seama unui singur individ, ceea ce nu este nici corect, nici precis.”

    Acesta a mai adăugat că „în timp ce influența online este un subiect valid, este nedrept ca publicul să îl transforme în țap ispășitor pentru probleme complexe precum radicalizarea și violența, care provin din factori culturali și sistemici mult mai largi”.

    Andrew Tate, Manosfera şi portretizarea lui în „Adolescence

    Andrew Tate a devenit un simbol al „Manosferei”, o comunitate online critică față de feminismul modern și care promovează teorii ce dau vina pe femei pentru incapacitatea unor bărbați de a-și găsi partenere romantice sau sexuale.

    Potrivit Newsweek, Atât Tate, cât și Manosfera sunt menționați explicit în Adolescence, care urmărește povestea lui Jamie, un băiat de 13 ani radicalizat de comunități online, batjocorit de colegi pentru că este un „incel” și care, în cele din urmă, ucide o tânără din școala sa.

    Citiţi mai multe despre „Adolescence” mai jos:

    Adolescență vulnerabilă, adolescență naivă… Adolescență coruptă, miniseria capodoperă lansată de Netflix în 2025

    Tema misoginiei, cultura incel și radicalizarea online a tinerilor sunt elemente centrale în cele patru episoade ale Adolescence, iar Tate este prezentat în mod explicit ca un exemplu de influencer care alimentează această radicalizare. Mai exact, precizează Newsweek, în al doilea episod al serialului, în timp ce un polițist investighează motivele crimei comise de Jamie asupra unei colege de clasă, o colegă îi explică: „Este chestia asta cu celibatul involuntar. Este porcăria lui Andrew Tate.”

    Serialul explorează, de asemenea, conceptul de „red pill” (pastila roșie), un simbol preluat din The Matrix, care sugerează trezirea la „adevărata” natură a relațiilor dintre bărbați și femei, precum și regula 80-20, conform căreia 80% dintre femei sunt atrase doar de 20% dintre bărbați.

    Scenaristul serialului, Jack Thorne, a explicat clar inspirația sa, afirmând într-un interviu radio, potrivit Newsweek, că Jamie a fost „indoctrinat de voci” precum Tate, dar și de „voci mult mai periculoase decât cea a lui Andrew Tate.”

    Citeşte şi:

    Fraţii Tate, trimişi în judecată pentru trafic de persoane şi alte fapte de crimă organizată. Procurorii cer confiscarea mai multor terenuri şi maşini de lux

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    2 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.