marþi, 3 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Frații Tate amenință un martor-cheie: 300 milioane de dolari, dacă nu îşi retrage declaraţiile!

  de - | 19 februarie 2023, 11:10 AM | Internaţional

  0

  (foto: Realitatea.net)

  Controversații influenceri Andrew și Tristan Tate amenință că vor intenta o acțiune în justiție împotriva a cel puțin una dintre femeile care i-au acuzat de viol și trafic de persoane. Într-o scrisoare trimisă unei tinere care i-a denunțat, în prezent stabilită în SUA, cei doi spun că femeia şi părinţii acesteia vor fi dați în judecată pentru suma de 300 de milioane de dolari, dacă nu îşi retrage declaraţiile. Tânăra este martor-cheie în procesul fraților Tate.

  BBC menţionează că a văzut o copie redactată a scrisorii, aparent trimisă în numele fraţilor, scrie News.ro.

  „În aprilie 2022, aţi declarat în mod fals unei terţe părţi că clientul nostru v-a traficat, a abuzat de dumneavoastră şi v-a ţinut împotriva voinţei dumneavoastră (…) Aţi repetat declaraţiile false şi defăimătoare despre fraţii Tate către poliţie, mass-media şi către un alt cetăţean al Statelor Unite”, se spune în document, conform aceleiași surse.

  În prezent, Andrew şi Tristan Tate se află în arest preventiv în România, în timp ce poliţia investighează acuzaţiile de trafic şi viol, pe care ambii bărbaţi le neagă.

  Victime intimidate de frații Tate

  Benjamin Bull, care lucrează pentru Centrul Naţional pentru Exploatare Sexuală, spune că clienta sa este un martor-cheie în ancheta din România şi că scrisoarea a fost concepută exclusiv pentru a-i închide gura şi pentru a o descuraja să depună mărturie în proces.

  „Ei vor ca aceste tinere să intre într-o gaură şi să se ascundă, să nu iasă niciodată în faţă ca să descrie ce au văzut şi ce li s-a întâmplat. Este în mod clar un efort de intimidare”, a comentat Benjamin Bull.

  Avocaţii fraţilor Tate au confirmat pentru BBC că scrisoarea a fost trimisă în decembrie şi că se bazează pe legislaţia în materie de defăimare şi calomnie din SUA, dar neagă orice intimidare.

   

  Citește și: Frații Tate și-ar putea pierde întreaga avere. Procurorii DIICOT au pus sechestru pe vila și mașinile de milioane de dolari • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.