duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Reabilitarea blocului 26-38 de pe Bulevardul Revoluției intră în al treilea an de întârzieri

  de Raluca Medeleanu | 22 decembrie 2023, 9:59 AM | Administraţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Lucrările de reabilitare termică a blocului cu nr. 26-38 de pe Bulevardul Revoluției au început în 2020 și trebuiau să ajungă la final în vara lui 2021, doar că firma care câștigase licitația a acumulat mari întârzieri care au determinat, până la urmă, Primăria să rezilieze contractul, în vara lui 2022. A mai trecut apoi un an, timp în care totul a fost pus pe pauză, până ce municipalitatea a terminat noua licitație și a înmânat lucrările la Vesa Costruzioni SRL , cea care s-a ocupat anterior – până într-un punct – și de reabilitarea Colegiului Național „Elena Ghiba Birta”.

  Din toamnă astfel, muncitorii s-au reapucat de treabă, iar acum încă lucrează la fațadă și la terasă. Primăria ne-a informat momentan despre proiect doar că „se lucrează și se va lucra atât timp cât va permite vremea”.

  Lucrările ar urma să ajungă la final cândva în 2024.

  Menționăm că acest bloc nu este singurul care întâmpină mari probleme cu reabilitarea, și blocul X2 de pe Aleea Tomis fiindu-ne adus în atenție de către locatarii care simt că pare un șantier fără de final. Atât blocul de pe Revoluției, cât și cel de pe Aleea Tomis fac parte din același program de finanțare prin fonduri europene.

  Despre X2, Primăria ne-a informat că a fost reziliat contractul cu constructorul (firma Toma Seb Construct SRL ) și se va relua procedura de licitație pentru restul de lucrări rămase de executat.

  Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Vest ne-a informat că după data de 31 decembrie, banii care mai trebuie investiți în finalizarea lucrărilor, în ambele situații, trebuie să fie asigurați de Municipiul Arad (Primăria Arad).

   „Atât blocul nr. 26-38, situat pe Bulevardul Revoluției, cât și blocul X2, situat pe Aleea Tomis, fac parte din proiectul cu titlul «Reabilitarea termica a blocurilor de locuințe din Municipiul Arad (cererea nr 1)» cod SMIS 120975, proiect ce include un total de 9 blocuri. Aferent acestui proiect, până în prezent a fost plătită suma de  4.250.106,27 lei – fonduri nerambursabile din valoarea totala nerambursabilă prevăzută în cadrul proiectului, care este de 7.062.853,79 lei. Proiectul «Reabilitarea termica a blocurilor de locuințe din Municipiul Arad (cererea nr 1)» cod SMIS 120975 este inclus pe lista proiectelor nefinalizate, iar activitățile realizate după data de 31 decembrie 2023 vor fi finanțate de UAT Municipiul Arad din fonduri proprii”, ne-a transmis ADR Vest.

  Citește și: Reabilitarea termică a blocului X2 de pe Aleea Tomis, coșmarul fără de sfârșit al locatarilor · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Și, dacă ar fi doar întârzierea…
   .
   Dar, am avut ocazia să-l studiez, când mă plimbam pe jos, de mai multe ori, în diferite faze al Proiectului:
   – din păcate, pt. bieții beneficiari, pe lângă întârzierea nesimțit de mare, lucrarea este executată EXECRABIL de TOȚI care au lucrat la ea.
   Acum, doar, cu stratul final (și acesta executat ca de niște proaspăt-ucenici, care acum învață meserie), SE ACOPERĂ niște deficiențe majore de execuție.
   .
   E adevărat, „rahatul” ascuns sub „crusta finală” s-ar putea, pe moment, să nu deranjeze, dar, în timp, acesta „își va arăta colții” sub formă de infiltrații, desprinderi, crăpături, zone cu punți termice datorate izolărilor prost executate și mucegaiul aferent, etc.
   .
   Aviz amatorilor, care visați că, făcând contract cu Primăria, ați putea ieși în câștig (bineînțeles, dacă nu sunteți din gașca „băieților deștepți” sau a celor „de casă”) ! 😉

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.