marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Raport: Dezvăluiri incredibile în cazul #Colectiv

    de - | 5 aprilie 2016, 12:30 PM | Naţional

    0

    Potrivit unui raport al Institului Naţional de Expertiză Criminalistică, flăcările din clubul groazei au fost de aproape şapte ori mai violente decât în mod normal.

    Potrivit unui raport al Institului Naţional de Expertiză Criminalistică, flăcările din clubul groazei au fost de aproape şapte ori mai violente decât în mod normal şi asta din cauza unei instalaţii de ventilaţie care a cedat în momentul în care a izbucnit incendiul. Testele au scos la iveală şi 21 de compuşi organici toxici, informează B1 TV. Este vorba despre substanţe mortale care nu au fost depistate la expertizele precedente.

    În acest raport se arată că în clubul Colectiv funcţionau două sisteme de ventilaţie. Unul era aspirant, care scoatea substanţele în exteriorul clădirii, şi un altul care aducea aerul proaspăt. În noaptea de 30 octombrie, la câteva secunde după izbucnirea incendiului, sistemul de ventilaţie aspirant a cedat. Sistemul rămas în funcţiune a adus oxigen care a alimentat flăcările.

    ”Sistemul de ventilaţie a avut un rol determinant în ceea ce priveşte regimul aerodinamic pe perioada desfăşurării procesului de ardere din incinta clubului Colectiv. Turbulenţele devin mult mai pronunţate în cazul utilizării doar a ventilatorului de introducere a aerului proaspăt, respectiv a prezenţei în interior a unei presiuni calorice”, se arată în raportul experților.

    Potrivit declaraţiilor celor trei administratori ai clubului Colectiv în faţa procurorilor, sistemele de ventilaţie erau amplasate din perioada în care în locaţia respectivă funcţiona clubul Guantanamo. Aceștia au preluat spaţiul cu utilităţile instalate.

    La testele făcute s-au găsit 21 substanţe toxice care nu au fost depistate la expertizele precedente. Potrivit unor surse judiciare, ancheta de la Parchetul General în cazul Colectiv se apropie de trimiterea în judecată.

    Ce compuşi organici au descoperit experţii:
    – toluilaldehida
    – acetofenona
    – antrachinona
    – nitrotoluen
    – dimetoxibenzen
    – dietoxidenzen
    – benzaldihida
    – difenileter

    SURSA B1 TV.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    4 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.