sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Range Rover Sentinel este primul model blindat

  de - | 7 septembrie 2015, 3:44 PM | Auto

  0

  Divizia de automobile speciale Land Rover SVO a lansat modelul Range Rover Sentinel, o versiune blindată a luxosului SUV britanic, potrivit AutoMarket.

  Divizia de automobile speciale Land Rover SVO (Special Vehicle Operations) a lansat primul său model blindat. Acesta este construit pe platforma actualului model Range Rover și poartă numele de Sentinel. Ca bază de pornire, divizia SVO a folosit un Range Rover Autobiography cu ampatament normal. Acest model a fost blindat conform certificării VR8 ceea ce înseamnă că automobilul poate rezista atacurilor cu muniție de calibru 7.62, chiar dacă gloanțele sunt trasedintr-o armă de mare viteză. De asemenea, Range Rover Sentinel poate rezista unei explozii laterale echivalentă cu 15 kilograme de TNT și își protejează pasagerii dacă o grenadă DM51 este detonată sub mașină.

  Protecția este asigurată de o celulă de protecție specială construită din șase straturi de oțel de duritate mare, iar geamurile laterale clasice au fost înlocuite cu sticlă multilaminată ce nu poate fi penetrată de gloanțe. Divizia SVO a modificat și sistemele active Dynamic Stability Control și Ride Stability Control pentru a putea face față masei mărite a noului model blindat. Suspensia a fost și ea întărită, Range Rover Sentinel având la bord și o serie de echipamente suplimentare față de un model standard: baterie auxiliară, un rezervor de carburant protejat și sistem de eșapament special. Modelul blindat folosește jante de 20 de inch cu anvelope heavy-duty și are la bord și un sistem pentru stingerea incendiilor.

  Pentru a putea mișca din loc SUV-ul blindat, Range Rover a ales un motor V6 de 3.0 litri supraalimentat ce furnizează 340 CP. Puterea este transmisă către ambele punți prin intermediul unei cutii de viteze automate ZF cu opt trepte. 

  În cazul în care portierele sunt blocate, pasagerii pot ieși din vehicul prin intermediul unei trape de urgență amplasată în spatele scaunelor din spate. Noul model Range Rover Sentinel a fost omologat pentru toate piețele importante (Europa, America de Sud, Africa și Orientul Mijlociu) și poate fi comandat începând cu acestă lună. Prețul de pornire este de 400.000 lire sterline.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.