vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ramona Lile: „Vizita în Cuba, un câștig pentru comunitatea academică a UAV”

  de Special Arad | 14 februarie 2022, 9:23 PM | Educaţie

  0

  Rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile și prorectorul universității, Teodor Cilan, au făcut parte din delegația Ministerului Educației la Congreso Universidad din capitala Cubei, Havana. Universitatea arădeană a reprezentat România la acest eveniment, alături de alte șapte universități din țară.

  În cadrul evenimentului au fost organizate întâlniri cu Ministrul Invățământului superior din Cuba, Jose Romon Sabirido Loidi, cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Cuba, Theodora Magdalena Mircea, cu rectori ai celor mai importante instituții de învățământ superior din Cuba.

  Această vizită a reprezentat o oportunitate pentru universitatea noastră de a stabili noi relații de colaborare cu parteneri din Cuba. Primele acorduri semnate vizează dezvoltarea relațiilor în domeniul academic, cultural și al cercetării științifice, precum și schimburi de studenți și profesori. Sunt convinsă că acest prim pas este doar începutul unei lungi și fructuoase colaborări între mediile academice din cele două state” a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

  Prorectorul UAV, Teodor Cilan a subliniat rolul important pe care Ambasada României în Cuba l-a avut în organizarea acestui eveniment. „Mulțumim echipei de la Ambasada României în Cuba, în special doamnei ambasador pentru implicarea și profesionalismul demonstrat pe tot parcursul acestei vizite” a punctat prorectorul Teodor Cilan.

  UAV a semnat acorduri de colaborare cu trei universități cubaneze: Universitatea Centrala „Marta Abreu” de Las Villas, Universitatea tehnologică „Jose Antonio Echeverria” Cujae și Universidad de Oriente, ai căror rectori au primit invitația de a vizita universitatea arădeană de stat.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.