Ramona Lile: „Un proiect în beneficiul studenților”

  de Special Arad | 8 decembrie 2018, 11:37 AM | Educaţie

  0

  Zeci de studenți, cadre didactice, invitați din mediul economic au participat la finele săptămânii la workshop-ul „Tendințe și perspective în ocuparea forței de muncă în municipiul Arad la 100 ani de la Marea Unire” organizat de Facultatea de Știinte Economice din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Evenimentul finanțat de către  Primăria Arad prin  Centrul Muncipal de Cultură Arad este la a doua ediție, specială în an Centenar, și s-a bucurat de o largă participare din partea studenților de la Științe Economice.

  Au fost dezbătute tematici precum: inserția pe piața forței de muncă în domeniul economic, oportunități de studiu și practică pentru studenții economiști în țări UE, rolul competențelor digitale cu privire la inserția pe piața forței de muncă, valorificarea rezultatelor cercetării pe piața forței de muncă, perspectiva angajării în mediul bancar din Romania-trecut, prezent și viitor, facilitarea tranziției de la sistemul de educație contabil către piața forței de muncă prin intermediul programelor de intership, aspecte privind telemunca, organismele profesionale-premisă a vizibilității și perfecționării individuale pe piața forței de muncă.

  „Ne bucurăm că asemenea proiecte au continuitate. Este foarte important să oferim studenților cât mai multe oportunități pentru a intra în contact cu mediul economic, pentru a cunoaște realitățile de pe piața muncii. Susținerea de care ne-am bucurat  din partea autorităților locale în acest proiect  este un argument în plus să continuăm cu noi ediții în anul ce va ven”, a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.