miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Ramona Lile „Un proiect despre vinuri și ale lor secrete”

  de Special Arad | 14 iunie 2021, 11:54 AM | Educaţie

  0

  Comunicat. Un proiect bazat exclusiv pe voluntariat, fără buget, care s-a realizat din pasiunea studenților și a dascălilor implicați pentru minunată lume vinurilor din Spania și România.Timp de 5 săptămâni Universitatea ”Aurel Vlaicu” Arad, prin Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului și Universitatea Europeană ”Miguel de Cervantes” Valladolid, Spania  au participat la un  proiect online despre vinuri, regiuni viticole și tehnologii de vinificație.

  „O experiență, realizată în mediul virtual care a dus laolaltă studenți din două țări.  A fost un proiect  care a generat un schimb de experiență atât la nivelul cunoașterii, al comunicării interculturale, cât și în ceea ce privește managementul echipelor de lucru. Un proiect care a determinat dezvoltarea competențelor digitale și exersarea celor  lingvistice. A fost o colaborare foarte bună cu universitatea din Spania cu care, cu siguranță, vom încerca să dezvoltăm și alte proiecte” a precizat rectorul UAV, Ramona Lile.

  S-a discutat în cadrul masterclass-urilor despre soiurile de struguri specifice fiecărei regiuni viticole, condițiile ecoclimatice, tehnologii de vinificație, sortimente de vinuri și asocierea lor cu preparate culinare și nu în ultimul rând aspecte referitoare la degustarea vinurilor.

  „Aceste masterclass-uri au beneficiat și de prezența unor specialiști în domeniu, din Spania și România:  Miguel Angel Martinez Rollan – Consilier economic și comercial al Spaniei în România, Maria Lopéz – Bodegas Sarmentero, Eduardo Garcia del Amo – ICEX Bucharest Office Wine Bussines in Spain/Romania, Balla Geza – producător de vinuri și degustător internațional, Wine Princess – România, Ivan de Domingo Lopéz – producător de vinuri, Bodegas Matarromera –Spania” a precizat coordonatorul grupului UAV, Claudia Mureșan.

  Echipele de lucru

  Echipele au fost coordonate de către Cristina Aldavero Peña (UEMC- Valladolid) și Claudia Mureșan (UAV-Arad). Studenții au lucrat în echipe mixte, fiecare echipă studiind câte o regiune viticolă din Spania, respectiv România.

  Echipa  de la UEMC – Valladolid a fost alcătuită din cadre didactice (Carmen Suárez Montesino, Eugenia Martín Jato, Juan Carlos Zárate Muñoz-Repiso, Juan Martín Hernández) și studenții: Sara Santamarta, Jaime Serna, Beatriz Sainz, Jaime García, Elia Sanz, Paula Ferreras, Ignacio Castejón, Diego Belloso, Pablo Peribañez.

  Din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului au participat la acest proiect cadre didactice (Ciutina Virgiliu, Copolovici Lucian, Palcu Sergiu) și studenți (Flavia Borteș, Cuc Daciana, Sarca Denisa, Bianca Chereji, Cuțcă Ionela, Nagy Laurian, Sălăjan Paul, Chifor Maria, Orlando Ohentar).

  La finalul proiectului s-a realizat un blog (https://joinedbywine.weebly.com/) unde sunt postate materialele realizate de către echipele de studenți și evenimentele la care au participat și care au fost transmise online.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.