miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Ramona Lile: „UAV a organizat forumul pentru sprijinirea aderării Republicii Moldova la UE”

  de Special Arad | 18 noiembrie 2022, 2:38 PM | Educaţie | Știri Arad

  14

  În perioada 17-19 noiembrie, la Arad, la Universitatea ”Aurel Vlaicu” se desfășoară lucrările Forumului „Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova-țară candidată la UE la care participă peste 70 de reprezentanți ai instituțiilor din Republica Moldova. Este cel mai mare forum destinat sprijinirii Republicii Moldova în accesarea fondurilor europene, organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, Primăria Arad și Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor (IDEP) din Republica Moldova.

  Sunt prezenți la Arad: președinți de raioane, reprezentanți ai Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, directori ai Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății și al Institutului Oncologic, al Spitalului Raional Fălești, al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, primari, rectori și prorectori de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, , Universitatea Liberă Internațională, Universitatea de Stat din Moldova, reprezentanți ai mediului preuniversitar.

  Festivitatea de deschidere, încărcată de emoție, s-a bucurat de prezența subprefectului Doru Sinaci, de cea a vicepreședintelului CJA, Ionel Bulbuc, a viceprimarului municipiului, Cheșa Ilie, a inspectorului școlar general adjunct, Gianina Coraș, ai reprezentanților CCCIA.

  Timp de trei zile, reprezentanți ai autorităților locale și regionale, ai mediului academic, ai sistemului medical se vor întâlni cu omologii lor din Arad pentru a afla din experiența acestora în ceea ce privește accesarea fondurilor europene.

  În cadrul evenimentului de deschidere, un moment special a fost semnarea acordurilor cu universitățile prezente în cadrul forumului.

  Acest forum deschide calea cooperării, a dialogului, a proiectelor comune. Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, prin organizarea și coordonarea acestui eveniment, contribuie la eforturile Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană. Mulțumim Consiliului Județean Arad pentru implicarea în organizarea acestui eveniment”, a punctat rectorul UAV, Ramona Lile.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.