Dimploma „Steaua Luminii înfiptă în rang de Mare Bulbuc” merge la Patricia Bulbuc… Patricia Dinga, pentru talentul de a-și așeza bul-bucile-n câte luntri trebuie

  de Special Arad | 31 December 2019, 10:30 AM | Pamflet

  1

  „La steaua care-a răsărit / E-o cale-atât de lungă…”, zicea marele Eminescu, deși n-o cunoștea pe noua stea a PNL Arad, Patricia Dinga. Că de-ar fi cunoscut-o, precis i-ar fi făcut un loc și-un rost perechii Patriciei întru astrologie, Bulbuc (Patri & Bulbu Star!). Loc și rost în poezia „La steaua” (To the Star – pe înțelesul celor doi), că altfel, omul s-a rezolvat. Actor este? Nu! Mă rog, are diplomă, deci poate fi angajat ca actor. Politician este? Nu! Mă rog, este membru, este și angajat acum, dar tot un bulbuc va rămâne.

  Deci, da, e-o cale lungă să ajungi la steaua liberală printre atâția bulbuci care ba o propulsează, ba o păzesc, ba o protejează. Atât de lungă, că nici membrii comisiei de concurs n-au putut s-o ajungă. Adică, s-o vadă la față cu ocazia concursului de angajare. A ei. De angajare a ei era concursul ăla pe care steaua liberală l-a luat prin absență! Știți povestea: Patricia vrea să se angajeze, ca orice președinte de tineret liberal, Patriciei i se găsește un post bun, bun di tăt, se fixează data și ora concursului (că nici la liberali nu se poate fără formalismul ăsta). Patricia se pregătește. Mult. Foarte mult. Atât de mult încât nu mai insistăm. Așa că scrie o lucrare cu care și-ar fi putut lua și doctoratul, de bună ce este. Lucrarea. Atât de bună, că nici nu știi dacă a fost scrisă sau s-a ivit comisiei de examinare printr-o minune. Mai ales că, de mult ce-a învățat, Patricia a fost prezentă, în exact același timp (dată, oră) și la concurs, și la ședința de consiliu local (că uitai să vă spui; Patricia nu-i doar președintă peste tinerii liberali, este și consilieră municipală). Cum ar veni, Patricia a fost preț de vreo două ore cu bul-bucile-n două luntri (săli), iar între ele (săli, buci, tot aia e!) se-agita, dinga-langa, un viceprimar.

  Explicațiile bulbucilor care-o propulsează, păzesc și protejează sunt bune pentru 1 Aprilie. Altfel spus, să creadă mutu’ că au decalat concursul, dar au uitat/omis să comunice modificarea, că ea a știut de aproape 10 și alte asemenea povești!

  Dar, uite că DNA nu doarme. Cercetează un concurs pentru un post bun, bun di tăt, la care a participat o singură concurentă. Cercetează pentru că, se pare, subiectele ar fi fost transmise concurentului unic. N-ați ghicit, nu concursul Patriciei este cercetat, ci un altul, mult mai grav, probabil pentru că fraiera aia s-a prezentat la concurs, deși se pare că ar fi pilă de deputat. Ehei, dacă era pilă de bulbuc, putea să nu se prezinte și să câștige concursul, că nu era grav.

  Povestea asta merită premiată și pentru că este din categoria Dragnea – Bombonica. Când s-a declanșat scandalul cu angajările fictive, PNL Arad avea cel puțin două personaje în aceeași situație pentru care era frecat Dragnea. Unul era pe la Compania de Apă, celălalt prin… zona Curtici. Între timp s-au regrupat, dar fapta rămâne, nu-i așa? Rămâne, că așa a rămas și în cazul Dragnea. Și ce dacă rămâne? Dreptatea-i o lumină și stelele n-au teamă de ea. Patricia știe (fată citită!) „că mii de ani i-au trebuit / luminii să ne-ajungă”. Chiar mii de ani n-o să trăiască ea, ca să se teamă cum c-o să ne-ajungă lumina dreptății…

  DIMPLOMA PATRICIEI DINGA

  An de an, începând din 2014, tragem linie și facem haz de necaz pe seama realității, acordăm, deci, Dimplome la mișto tuturor „panaramelor” anului la fiecare rubrică de pe Special Arad. Aceste articole sunt pamflete și trebuie tratate ca atare, dar orice asemănare cu realitatea NU este pur întâmplătoare.

  CLICK AICI pentru TOATE Dimplomele anului 2019!

  Citește și Dimplomele din anii trecuți:

  Dimplomele Special Arad 2018 – CINCINALUL Marii Uimiri
  DIMPLOMELE Special Arad – 2017. Prostia, incompetența și, în anumite cazuri, gafele #PERSISTĂ
  DIMPLOMELE Special Arad – 2016. #pățăști!
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2015
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2014

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Și, pe ăștia/astea nu-i huiduie nimeni? Unde ești tu doamne să mi-i scoți în stradă pe #rezistenți …
   Cocoșatul nu protestează vehemnt, silabisându-și declarația să-nțeleagă bine, da bine de tot, tot prostul?! … și nici nu face o baie de mulțime ciumând-ui doar pe unii.
   .
   Nuuuuu … astea sunt ale noastre și nu se pun! Noi avem protecție de la cei ce au furat revoluția.
   .
   Scârba mă cuprinde și-mi vine să sudui. Dar mă abțin, fiindcă nu vreau să mă acuze cei rezistenți că le fur strategia. Eu sunt un comunist care-l regretă pe Ceașcă și Lenuța … nu-i așa „arădenilor”?

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.