luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Rămânem fără arbori în Arad! Oricât se chinuie să o oprească, tăierea ilegală continuă…

  de Special Arad | 13 iulie 2015, 2:56 PM | Buteni | Şiria | Știri Arad | Urmăriți

  1

  Știri Arad: Zilele acestea, polițiștii din județul Arad au reușit să depisteze două cazuri de tăiere ilegală de lemn, unul chiar în municipiu, iar celălalt în apropierea unei localități din județ.

  Poliţiştii Postului de Poliţie Buteni au identificat două persoane, bănuite de tăierea ilegală şi furtul unor arbori. Din verificările efectuate s-a stabilit că, la data de 10 iulie, un tânăr de 19 ani şi un bărbat de 38 de ani au tăiat fără drept și furat dintr-o pădure, din zona localităţii Cuied, 12 arbori din specia cer, având diametrele între 34-35 cm. la cioată, în valoare de 1.325,95 lei.

  Pe numele celor în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală şi furt de arbori.

  La data de 11 iulie, poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie Micălaca au depistat şi oprit în trafic un transport ilicit cu 8,92 m.c. de material lemnos.

  Poliţiştii au depistat în trafic, pe strada Şiriei, din municipiu, un bărbat, de 34 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 8,92 m.c. material lemnos din specia fag şi gorun, care nu corespundea din punct de vedere cantitativ cu cel trecut pe avizul de însoţire.

  Conform Legii nr. 171/2010, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 de lei, întreaga cantitate de materilal lemnos în valoare de aproximativ 1.000 de lei fiind reţinută în vederea confiscării.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Au mai fost semnalate,sesizate furturi de lemne dar cine sa fie pedepsit de vreme ce este o intraga mafie a furtului de lemne,crede cineva ca se fura fara ajutorul unor organe abilitate,banul e ochiul dracului,asa ca furtuna intr-un pahar cu apa…

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.