vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Raluca Prună, invitată la dezbaterea organizată de Platforma România 100 Arad

  de - | 4 septembrie 2018, 9:28 AM | Comunicate contra cost

  0

  Doamna Raluca Prună, fostul Ministru al Justiției, va fi prezentă în Arad la dezbaterea organizată de Platforma România 100 – Arad, având ca temă: Relația cetățean – stat, competiție sau cooperare. Drepturile și obligațiile cetățeanului în statul de drept.

  Motivare:

  Cooperarea, încrederea între oameni este foarte scăzută și modelul autocrat de organizare al statului, atât administrativ cât și în domeniul justiției sau a altor servicii publice, e de natură a „încuraja” această lipsă de încredere, promovând un comportament vetust .
  Contractul social ar trebui să pună accent pe drepturile individuale, ale cetățeanului și, să încurajeze formarea de comunități puternice. O asemenea atitudine ar încuraja dezvoltarea cooperării între cetățeni, ar facilita recâștigarea încrederii și, în cele din urmă, ar ajuta la dezvoltarea comportamentului viitor al cetățenilor și societății, orientat spre valori occidentale.
  Din aceste motive e important de discutat despre coeziune în societatea românească, despre felul în care educația ar trebui să conducă spre o conștiință a binelui social, acesta fiind înțelesul profund al Justiției și al Statului de Drept.

  Unde?

  Vineri, 7 septembrie 2018, între orele 15:30 – 17:30, la Kumaras Social Events, pe strada Tribunul Dobra, Nr. 10 – peste drum de Casa cu Lacăt (care a rămas tot fără lacăt).

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.