marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Raiul făcut de mână, la Teba (Galerie foto)

  de Raluca Medeleanu | 28 mai 2016, 5:42 PM | Cultură | Topic special

  1

  Asociația Citizenit ne-a obișnuit deja că la Teba se întâmplă lucruri frumoase, așa că era de așteptat ca cel mai nou eveniment al lor să fie la aceeași înălțime. Este vorba de Târgul de Handmade care s-a inaugurat astăzi, la ora 12:00, și durează până mâine la ora 19:00. 

  Sala Olimp, care și-a primit numele după piațeta din fața intrării laterale a fostei fabrici de textile Teba și care dă direct în sala în cauză, a prins din nou viață, fiind umplută cu standurile artiștilor de produse artizanale care și-au pus spre vânzare toate minunățiile, de la bijuterii din sticlă de Murano, perini cu diferite forme animalice, tablouri colorate, rame foto cu floricele, lămpi din motocei, șoricei și porcușori din tricotaj, rochițe, poșete, fiecare model fiind, bineînțeles, făcut de mână și unicat.

  În curtea fostei fabricii, organizatorii au improvizat mobilier din paleți, ba au adus până și două paturi pentru cei care vor să se relaxeze, punându-le la dispoziție chiar și un cufăr plin de cărți.

  Un târg frumos, atipic față de alte evenimente de acest fel, însă de-a dreptul tipic pentru CitiZenit 🙂

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Îndemânarea, simțul artistic, răbdarea și perseverența aradenilor este de laudă. Ce păcat că nu este mai mult sprijinită de cei din Administrația Locală.

   Cei ce nu știu, ar trebui să știe că Aradul a fost un renumit centru al industriei textile. Manufactura arădeană a ajuns să fie exportată pe toate continentele. Se tot bate apa în piuă despre industria grea. Bine, nimic de zis. Dar de ce o istorie lungă de zeci de ani în industria ușoară nu o aduce în prim plan nimeni?

   Centrul Municipal de Cultură promovează evenimente ce-i convin doar lui Falcă? În an electoral el trebuie să aibe campanie electorală pe bani publici. „Băi de oameni” în care Dictatorul Falcă să fie în centrul atenției, cu rânjetul lui arhicunoscut, în care-și expune „fasolea”. Pe model ” băsist”.

   Îmi cer scuze Raluca, fiindcă nu mă pot abține să nu scap nici un prilej fără să nu pomenesc de Politică.
   Dar pentru mine anumite chestiuni sunt evidente.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.