Radu Scorobete, președintele PNL Lipova – condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, supraveghere patru ani și muncă în folosul comunității





Preşedintele PNL Lipova, avocatul Radu Scorobete, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și patru ani supraveghere. Sentința a fost dată de judecătorii Curții de Apel Timișoara după ce avocatul lipovan a fost prins în flagrant în timp ce promitea anumite sume de bani unui poliţist ca acesta să intervină în sprijinul unor clienți. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă în folosul comunităţii în cadrul Consiliului Local al Oraşului Lipova, judeţul Arad sau Consiliul Local al comunei Şiştarovăţ, judeţul Arad, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare.
Solutia pe scurt, conform portal.just.ro: În baza art. 292 alin. 1 C. pen., cu aplicarea art. 375 şi art. 396 alin. 10 C.pr.pen., condamnă inculpatul S.R. la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă. În baza art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen.. În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Arad, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. d) C. pen. impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului Local al Oraşului Lipova, judeţul Arad sau Consiliul Local al comunei Şiştarovăţ, judeţul Arad, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. În baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen.. În baza art. 292 alin. 4 Cod penal, constată că nu există vreo sumă de bani supusă confiscării. În baza art. 241 alin. 1 lit. b C. proc. pen. constată încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpat. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 3500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 29.09.2014.
Comentariile portalului
Au 27 ani de muncă, respectiv 30 de ani de muncă, nu este vârsta lor
Care ,,numeroase generatii".... au 27 și 30 de ani, câte generații puteau pregăti? Dar să nu umbrim munca lor. Felicitări
Uite cum fugem tot timpul Gică Galerie. 🤣A fugit și de la Antena 3, poate pt că de dimineața l-au nervat la nervii capului niste ,,scârbe" de ziariști (...)