R.I.P. Woodstock, La Mulți Ani, Bulci Fest! | Foto

  de [email protected] | 3 august 2019, 3:20 PM | Cultură | Music | Topic special

  0

  În timp ce ediția aniversară – 50 de ani – a festivalului Woodstock din SUA tocmai s-a anulat din cauza unor probleme organizatorice, „fratele mai mic al acestuia” (neoficial, ce-i drept), singurul festival de folk cu spirit „flower power” din România a ajuns la ediția a XI-a și continuă tradiția demarată în urmă cu o jumătate de secol de festivalul emblematic al mișcării Hippie. Woodstock nu mai există, dar există Bulci Fest, unde an de an ne așteaptă „două zile de pace și muzică”.

  Chiar dacă anularea festivalului Woodstock, tocmai la acest ceas aniversar important, a venit ca un duș rece pentru fanii genului, pentru nostalgici și pentru puținii hipioți adevărați care mai există în ziua de azi, mulți sunt de părere că e mai bine așa, că nu se mai organizează, pentru că oricum nu ar mai fi fost aceeași senzație, mai ales că cele două capete de afiș din acest an ar fi fost Jay-Z și Miley Cyrus (LOL).

  În schimb, e o poveste complet diferită la Bulci, din fericire! 

  Am mai spus și anul trecut: vremurile s-au schimbat, dar timpul s-a oprit la Bulci Fest.

  Vineri, în jurul orei 18, oamenii s-au adunat deja în număr mare la locul obișnuit din satul Bulci, pe terenul verde din apropierea Castelului Mocsony, și nu părea să deranjeze în mod deosebit pe nimeni faptul că programul muzical s-a decalat puțin. Se știe deja: dincolo de muzică, oamenii se strâng acolo în primul rând pentru că festivalul le oferă o atmosferă degajată, un aer de vacanță, o „zonă liberă” departe de grijile cotidiene. Nu a deranjat pe nimeni nici ploaia care s-a năpustit peste Bulci după lăsarea întunericului, programul muzical a continuat fără probleme, s-a încercat până și aprinderea tradiționalului foc de tabără la miezul nopții, chiar dacă ploaia a ieșit, până la urmă, învingătoare.

  Au cântat în prima seară Trupa 06, Noni Groove, Vasile Gondoci, Arthur in Neverland, Clipa, Monica Cojocaru, Nelu Pitic & Trupa de Serviciu, Nova Band, Cristian Buică, Adrian Ivanițchi, Mircea Vintilă și Mircea Baniciu cu Vlady Cnejevici și Teo Boar.

  Chiar dacă a plouat toată noaptea și toată dimineața, festivalul nu dă niciun semn să se dea bătut din cauza vremii. În cel mai rău caz, participanții se vor ascunde astăzi în mașini, în corturile personale sau sub cortul mare din fața scenei, așa cum s-a întâmplat ieri seara.

  Astăzi, în a doua și ultima zi de festival vor urca pe scenă Raul Cârstea, Marius Bațu, Mircea Bodolan, Jul Baldovin, Didina Curea, Dinu Olărașu, Ovidiu Mihăilescu, Daniel Julean & Nicoleta Brola, Felix, Anastasia Maria Solomie și Raul Nica.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.