Quo vadis, Bîlcea? Scaunul de vice al CJ a rămas liber, iar proiectele merg mai departe

  de Mihai Todoca | 20 octombrie 2020, 4:22 PM | Politikos

  0

  Sergiu Bîlcea, de acum fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, împreună cu Iustin Cionca, proaspăt reales la conducerea aceleiași instituții, au organizat în această după-masă o conferință de presă în curtea Bibliotecii Județene din Arad, unde au trecut în revistă realizările în domeniul de care s-a ocupat fostul vice. Birocrația românească a fost pusă și ea în lumina reflectoarelor.

  Reamintind proiectele legate de drumurile județene, Iustin Cionca a reiterat procesul lent la care sunt supuse aceste proiecte, toată vina purtând-o după părerea acestuia birocrația. Un lucru știut deja, de aproape fiecare dintre noi, deoarce ne lovim aproape zilnic de câte un funcționar public care nu îți poate elibera o adeverință dacă nu ai vestitul „dosar cu șină”.

  Cu toate acestea, Iustin Cionca afirmă că s-au atras toți banii din fonduri europene:

  „Am reușit să pornim lucrări pe care nici noi la vremea respectivă nu am avut curajul, cel puțin eu, să mă gândesc. Suntem astăzi în lucru și am finalizat mare parte dintre ele cu 70 de șantiere și avem finanțarea asigurată pentru 444 de kilometri de drumuri județene”, a afirmat Cionca.

  În ceea ce privește parcursul politic al fostului vicepreședinte al CJ, Iustin Cionca a spus că indiferent dacă Sergiu Bîlcea va ocupa o funcție de viceprimar sau una de parlamentar, acesta îi va fi un partener de încredere datorită colaborării mutuale și rezultatele de până acum.

  Bîlcea: „Am vrut să renunț în primele șase luni”

  Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean nu a făcut nicio afirmație referitoare la funcția pe care ar alege-o (de viceprimar ori de depuat), ci s-a axat doar pe o reamintire a activității sale din fostul mandat la CJ Arad. A afirmat că mandatul 2016-2020 a avut ca prioritate zero modernizarea drumului Arad-Șiria-Pâncota, fiind unul dintre cele mai intens circulate drumuri. „Am continuat cu drumul până la Moneasa, drumurile transfrontaliere, însumând un număr impresionant de șantiere și peste 400 de kilometri de drumuri. Am un cuvânt de mulțumire și de apreciere pentru funcționarii Consiliului Județean care au văzut această provocare de infrastructură, ca fiind una foarte importantă și au răspuns pozitiv”, a spus Sergiu Bîlcea.

  Încheind într-o notă mai degajată, acesta a vorbit de perioada care urmează, mărturisind că în primele șase luni din postura de vicepreședinte al CJ, a vrut să renunțe.

  „Trebuie să vă mărturisesc că după primele șase luni am vrut să renunț. Am spus că e prea mare birocrația, prea greu se văd rezultatele, procedurile sunt greoaie etc. Dar împreună cu o echipă de oameni, au început să se vadă rezultatele. În următorii patru ani, acest lucru va trebui să îl facem: să continuăm investițiile în județul și municipiul nostru, astfel încât arădenii să aibă încrederea în generația pe care o reprezint. Sunt promotorul reformelor de care România are nevoie, lucrul în administrație m-a învățat acest lucru. Vreau să vă spun că vă puteți baza pe mine și pe echipa noastră, iar cetățenii Aradului trebuie reprezentanți pentru că ne-au dat încrederea lor”, a încheiat Sergiu Bîlcea.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.