Putin avertizează România cu privire la riscurile crizei din Ucraina

  de Special Arad | 10 April 2014, 8:33 PM | Naţional

  0

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a trimis liderilor din 18 țări, printre care și România, o scrisoare cu privire la riscurile economice asociate crizei din Ucraina, transmit cei de la RIA Novosti.

  Scrisoarea a fost trimisă liderilor din România, Republica Moldova, Turcia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Macedonia, Cehia, Polonia, Franța, Germania, Croația, Bosnia-Herțegovina, Grecia, Serbia, Bulgaria, Austria și Italia.

  „În ultimele luni, economia Ucrainei a fost în scădere. Sectoarele industriei și construcțiilor au fost în declin vertiginos. Deficitul bugetar este în creștere. Economia Ucrainei se îndreaptă spre incapacitate de plăți, spre oprirea producției și șpmaș masiv”, transmite președintele rus prin scrisoarea trimisă liderilor celor 18 țări menționate.

  Grupul rus Gazprom va fi nevoit să treacă la plata în avans pentru livrările de gaze destinate Ucrainei, iar, în cazul în care condițiile de plată nu vor fi respectate, livrările de gaze pot fi oprite sau limitate”, mai transmite Vladimir Putin.

  Dimitri Peskov, purtător de cuvânt la Kremlin, a explicat că scopul scrisorii președintelui Rusiei este de a avertiza liderii europeni în legătură cu riscurile pe care criza din Ucraina le are asupra livrărilor de gaz rusesc.

  Vladimir Putin își exprimă extrema preocupare în legătură cu situația critică generată de datoriile acumulate de Ucraina și de riscurile pe cre această situație le are asupra livrărilor de gaze ruse”, a declarat Peskov, adăugând că „situația poate avea consecințe negative asupra tranzitului de gaz rus prin Ucraina”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.