Putem vedea „Ouăle lui Tarzan” din nou, la „Arta”. Acum vine și Alexandru Solomon

  de - | 10 mai 2019, 11:05 AM | Cultură | Film

  0

  (foto: CineMagia)

  Cel mai recent documentar al lui Alexandru Solomon a avut premiera anul trecut, în toamnă, și a avut proiecția în premieră la Arad la cinematograful Arta. În această lună, pe 15 mai, de la ora 20, arădenii vor avea din nou ocazia să vizioneze „Ouăle lui Tarzan”, de data aceasta în cadrul noului sezon KineDok și în prezența regizorului.

  Noul sezon de filme documentare pe teme sociale și drepturile omului începe la Cinema Arta cu „Ouăle lui Tarzan”, care pornește pe urma unei legendare inițiative a lui Stalin: crearea unui hibrid om-maimuță, un ideal al omului muncitor. Având ca punct de pornire premisa că undeva în Caucaz există un laborator unde se fac în continuare experimente pentru obținerea acestui hibrid, regizorul realizează o interesantă combinație de SF și documentar.

  „Ouăle lui Tarzan” a fost nominalizat în categoria „Cel mai bun film documentar” la Premiile Academiei Europene de Film, la Festivalul de Film Karlovy Vary, la Festivalul de Film Stockholm și la Festivalul de Film Trieste.

  Prețul unui bilet este 12 lei (preț întreg), respectiv 5 lei pentru elevi, studenți şi pensionari. Informații la numărul de telefon 0257 280 526.

  După film se anunță o sesiune de Q&A cu Alexandru Solomon, unul dintre cei mai prolifici regizori de filme documentare românești, cunoscut pentru documentare ca „Război pe calea undelor”, „Marele jaf comunist” și „Kapitalism – Rețeta noastră secretă”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.