sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pușcați în aripi! „Șoimii” Pâncotei au fost spulberați de Baia Mare (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 6 septembrie 2015, 1:07 AM | Sport

  0

  Rar ne-a fost dat să vedem un joc atât de dezlânat, fără orizont, fără vlagă, fără soluții cum am văzut sâmbătă la Șoimii Pâncota. Gruparea antrenată de Ionuț Popa venea după victoria surprinzătoare de la Tărlungeni și, probabil, jucătorii din Podgorie credeau că este un atu destul de important în fața maramureșenilor.

  În fapt cine era echipa din Baia Mare? Era o nou promovată, un care în Liga a 3-a a pierdut patru meciuri din patru contra Pâncotei, una care nu a fost în stare să câștige pe teren propriu în fața dezintegratei grupări FC Brașov. Probabil la asta se gândeau cei de la Pâncota înainte de a intra pe teren.

  A surpsins oarecum și așezarea în teren a echipei. Ionuț Popa a preferat un sistem cu trei mijlocași defensivi: Alin Pavel – Fuchs – Issa cu precizarea că ultimul, senegalezul Issa, era probabil văzut și ca un al doilea vârf în spatele lui Alex Leucuța. O astfel de așezare tactică am mai văzut doar la meciurile naționalei de la Euro 2008, atunci când Pițurcă juca în linia mediană cu Codrea – Rădoi – Chivu.

  Evident că la construcție jocul „șoimilor” a suferit. Pe lângă lentoarea și lipsa de idei a celor trei mijlocași centrali, Ionuț Popa a avut și ghinionul ca „aripile” Oprea și Pirtea – urmărit din tribune de impresarii săi Vali Badea și Sorin Paraschiv, de la care aștepta cel mai mult, au fost… „mâini moarte”. În aceste condiții nici nu ne mirăm foarte tare de faptul că Alex Leucuța nu prea a atins mingea în cele 90 și ceva de minute.

  Ca și cum nu era de ajuns, veriga cea mai slabă din acest lanț al slăbiciunilor a fost chiar apărarea Pâncotei. Doda a fost depășit aproape la fiecare fază, experimentații Rusu și Pascariu au creat adevărate bulevarde în zona centrală, iar Siminic nu prea a existat, ca să nu mai spunem că nu a ajuns niciodată să centreze în careul celor de la Baia Mare. După pauză a revenit Alin Mihai, a intrat și Cuedan jr., dar și nou venitul Danci. Singurul care parcă a mai dat din coate a fost Danci, dar și el destul de confuz și fără sprijin de la coechipieri.

  În aceste condiții filmul jocului a fost foarte simplu. Arnăutu a marcat în minutul 10 la prima ocazie a celor din Maramureș și a stabilit scorul la pauză, în condițiile în care Pâncota nu a ajuns periculos la poarta oaspeților în 45 de minute decât o singură dată. Atunci Issa a fost busculat de portarul echipei din Baia Mare, arbitrul putea sufla penalty, dar nu a făcut-o…

  În partea a doua Pâncota a dominat teritorial, dar fără niciun efect. A fost de ajuns ca Alin Pavel să piardă o minge la centrul terenului, Leonte a plecat pe contraatac, i-a așezat mingea lui Arnăutu care a înscris fără opoziție: 0-2.

  După acest gol, Pâncota a dat senzația că poate reveni. Au fost cele 5 minute de oarecare luciditate înainte de nebunie. După ce Leucuța a trimis în bară de la 6 metri după o centrare-șut a lui Issa, „Șoimii” au redus din handicap prin Pirtea în minutul 80 după o centrare a lui Danci și un culoar făcut de Alin Mihai. Ce a urmat a fost greu de privit pentru președintele Pavel Piroș. În minutul 83, Păcurar a preluat la mingea peste apărătorii gazdelor, a sprintat 40 demetri fără a putea fi oprit de nimeni și l-a lobat pe Sălăjan: 1-3! Nu s-a terminat pentru că Arnăutu a marcat și în minutul 89 pentru 1-4 după o fază creată de Balaure!

  Îi felicit pe oaspeți pentru că au dat dovadă de multă determinare, putere de muncă și asta s-a văzut. Noi am fost… nici nu găsesc cuvântul potrivit cum am fost. Sperăm să rezolvăm cât mai repede problemele pe care le avem, noroc că am bătut și noi un meci. Toată săptămâna am avertizat echipa asupra modului în care trebuie să trateze acest meci de pe teren propriu, pe un teren mic și contra unei echipe bune, pe care am văzut-o sezonul trecut. Nu sunt foarte supărat, pentru că eu am văzut și la Tărlungeni, acolo unde am avut noroc cu carul, aici noi nu am mai avut noroc, ei au marcat la prima ocazie. Dar, repet, am văzut în aceste două meciuri că practice asta ne e valoarea, nu avem ce să facem. Din aceste două meciuri pe care le-am jucat, noi am fost echipa cea mai slabă. Urmează jocul cu liderul Gaz Metan, probabil iar vom fi cei mai slabi. Le-am dat ca exemplu echipa de la Caransebeș, care s-a adunat de trei zile și a bătut Brașovul. Diferența între două echipe românești e dată de determinare, nouă ne-a lipsit, ei au avut-o maxim“, a spus Ionuț Popa.

  IMG_8242

  Șoimii Pâncota – FC Baia Mare 1-4 (0-1)

  Șoimii Pâncota: Sălăjan – Siminic, Rusu, Pascariu, Doda – Pavel (Danci), Issa – Pirtea, Fuchs (Cuedan), Oprea (Alin Mihai) – Leucuța. Rezerve: Pașcalău – Dan, Farcaș, Dubeștean, Danci, Cuedan, A. Mihai

  FCM Baia Mare: Ormenișan – Ilie, Hodor, Lupu (Duruș), Străuț – Balaure, Ignea – Păcurar, Leonte, Arnăutu (Deac) – Sîrbu (Munteanu), Rezerve: Fila – Deac, Urs, Duruș, Oltean, Munteanu, Pop

  Arbitri:Florin Mazilu (Satu Mare) – Raul Ghiciulescu (Lugoj) și Marius Badea (Râmnicu Vâlcea).

  Rezervă: Dorian Barzuca (Lugoj).

  Observatori: Cornel Corocan (Reșița), Nicolae Tanasoglu (Timișoara)

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.